In august 2014, la Motoseni era inaugurat un dispensar uman construit de Asociatia “Betania” si voluntarii olandezi de la “Werkgroep Zegveld”, in parteneriat cu autoritatile locale. Din pacate, nici astazi unitatea medicala nu functioneaza.

De ce, la un an de la inaugurare, dispensarul nu e dat in folosinta? “Buna intrebare, dar adresati-o primarului! Eu nu stiu”, a spus Andre Muit, presedintele Asociatiei “Betania”.

“Nu am avut bani pentru canalizare, alimentare cu apa si racordarea la reteaua de energie electrica. Sumele nu erau prinse in buget. Când a fost aprobat bugetul, la inceput de an, nu exista certitudinea acestei investitii, erau doar niste discutii. Abia in martie-aprilie am fost siguri ca «Betania» va construi un dispensar in Motoseni”, explica Corneliu Ghelase, primarul comunei.

PUBLICITATE

In 2014, autoritatile locale au reusit sa finanteze doar construirea fundatiei (care a costat destul de mult, terenul fiind in panta), nu si utilitatile. Acestea au fost realizate din bugetul pe 2015. In toamna asta, dispensarul va fi dat in functiune.

“Investitia e aproape de final. Mai avem de realizat racordul la reteaua de energie electrica, care trebuie sa fie de 380 pentru a asigura functionarea centralei termice, si am terminat”, afirma Corneliu Ghelase.

Dispensarul are un cabinet pentru medicul de familie, un grup sanitar, o sala de asteptare si un cabinet stomatologic. Investitia a costat 60.000 de euro, finantarea fiind acoperita de “Betania”.

Primaria Motoseni a pus la dispozitie terenul, a realizat fundatia, utilitatile si finisajele exterioare. De acest dispensar vor beneficia 3.400 de locuitori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ