Am câștigat, dar nu știm ce să facem – cam așa se vede, din afară, chinurile nașterii unui nou guvern care să dureze un mai lung mandat.
Se vehiculează diferite variante de guvern sau prim-miniștri, dar și cea mai „posibilă” variantă nu exclude mărirea taxelor și impozitelor asupra românilor.
Mediul de afaceri s-a pronunțat deja pentru nemărirea taxelor deja existente, pentru că nu aduce bani la buget, și a reiterat soluția reducerii cheltuielilor bugetare, care includ sinecuri și favoruri politice și care, adunate, conduc la salvarea unor milioane sau chiar miliarde de lei la buget.
Nu l-am auzit pe Nicușor Dan, în perioada alegerilor, susținând asemenea soluții, deși l-am votat, în speranța că se va agăța de aceste cheltuieli nerușinate și își va îndeplini promisiunea de a nu mări taxele și impozitele.
Nu înțeleg de ce insistă cu Bolojan, care este de acord cu aceste măriri de taxe și impozite, și nu l-am auzit niciodată făcând referire la reducerea cheltuielilor aferente clientelei politice.
Cu alte cuvinte, tot Ion Roată va trebui să care bolovanul deficitului bugetar și al datoriei publice – situație „normală” într-o țară din Africa sau America Latină.
Nu cred și nu mai am speranțe că România va deveni o țară asemenea celor din Vest, pentru că la noi, așa cum au spus și alți analiști economici și politici, politica este un business de familie, iar mafia poartă numele de partid politic.
Oare contăm ca oameni, noi, românii votanți, în ecuațiile lor cu necunoscute probleme, și țin ei cont de acest lucru? Mă îndoiesc, pentru că se vede că nu.
Sensul giratoriu a devenit proeminent la noi, în România – dreapta este stânga sau viceversa – țara tuturor posibilităților.
Pe zi ce trece, îmi pierd speranța că ce am votat, am votat bine.
Doamne-ajută!
Nelu

Ziarul Deșteptarea te ajută să fii auzit! Fă-ți cunoscute ideile, semnalează problemele, transmite așteptările sau bucură-te de succesele cotidiene alături de ceilalți cititori.