25 aprilie 2024
EducațieMonumente istorice și activități bilaterale Bacău (România) - India

Monumente istorice și activități bilaterale Bacău (România) – India

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” continuǎ tradiţia colaborǎrii cu DPS Hathras Delhi, India, fiind implicat într-o nouǎ colaborare, de astǎ datǎ alǎturi și de British Council. Noul proiect se numește „Historical Monuments” și își propune prezentarea monumentelor istorice de importanţǎ majorǎ din ambele ţǎri, prezentarea regiunilor în care trǎim și importanţa lor în cadrul economiei ţǎrii, tradiţii și obiceiuri specifice acestor regiuni.

Proiectul coordonat de prof. Georgeta Marinescu a fost demarat în luna aprilie 2019 și se va desfǎșura pe perioada unui an, derulându-se în limbile englezǎ și francezǎ. Ȋn cadrul activitǎţilor propuse, elevii clasei a VI-a de la CNVA au fǎcut o prezentare a regiunii Moldova și o prezentare a orașului Bacǎu, coordonaţi de prof. Georgeta Marinescu, elevii clasei a IX-a B, coordonaţi de prof. Cǎlina Stroe, au prezentat obiectivele turistice ale regiunii, iar elevi coordonaţi de prof. Alina Casian au fǎcut prezentarea Bisericii Precista din Bacǎu. Ȋn cadrul ultimei videoconferinţe, elevii Colegiului au realizat o prezentare a costumului popular din regiunea Moldova, în special a iei românești. La rândul lor, elevii din India au prezentat orașul-capitalǎ Delhi, atracţii turistice din regiunea metropolitanǎ și emblematicul monument Taj Mahal, coordonaţi fiind de profesorii Nafeesa Alig-Khan și Neena Chaku.

„Apreciez seriozitatea cu care partenerii din India au abordat temele și activitǎţile propuse în cadrul parteneriatului, entuziasmul cu care ne-au împǎrtǎșit reperele istorice și culturale din regiunea lor, interesul stârnit de istoria și civilizatia poporului român. Au fost impresionaţi de frumuseţea costumului nostru popular și de frumuseţea iei românești. Bineînţeles, India mereu va continua să ne fascineze. Fiind situatǎ pe alt continent, cu tradiţii și obiceiuri total diferite, misterioase și fascinante totodatǎ, India a trezit interesul elevilor noștri. Cu siguranţǎ vom continua colaborarea și în anii care vor veni, abordând și alte domenii ale cunoașterii”, a declarat prof. Georgeta Marinescu.



„Bineînțeles, noua colaborare cu India ne onorează și ne obligă totodată să-i apropiem de tradițiile și de frumusețile plaiurilor românești nu doar pe copiii indieni, ci și pe ai noștri”, consideră prof. Călin Boambă, directorul CNVA.

Ștefan-Lucian Apostol (clasa a VI-a)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri