Trăim vremuri de o cruzime fără egal. Eșecul previzibil al atitudinii politicienilor (Putere și Opoziție) față de dezmățul Covidului a atins deja și dreptul fundamental la viață al copiilor noștri. O crimă istorică. Multiplicat, Jack Spintecătorul a căpătat identitate românească oficială. Huzurește sadic în Cotroceni, Parlament, Palatul Victoria, în structurile aplaudacilor de partid și de stat.

Monstropolisul românesc, ținta mai multor guvernări, a fost zămislit. Căpcăunul din mitologia românească e copil de mingi pe lângă noul monstru.Monstropolitanii au decis să închidă școlile. Dar nu oricum, ci fariseic. Au declarat vacanță. Normal era să ne spună sincer: ,,Suntem, după cum știți, niște nenorociți. Am gestionat atât de ticălos și activitatea din școli, încât au început să moară copiii. Din acest motiv închidem școlile, noi, monștrii mioritici”.

Acest gest de recunoaștere a crimei manageriale trebuia urmat de decizia de organizare a cursurilor în regim online. De ce vacanță? Face parte din spiritul genialei strategii ,,România educată”, probabil. Chinezii întrerup cursurile elevilor în funcție de mofturile meteorologice. Când e vremea bună, vacanță! Toată suflarea patriei trece la efectuarea lucrărilor specifice culturilor de orez. Când plouă, gata vacanța… Măcar au un criteriu sincer. Pe când monștrii noștri…

Vacanța aceasta forțată este și o recunoaștere tacită a eșecului școlii online. În Franța, într-o singură lună, școlile au avut la dispoziție, la începutul pandemiei, toate resursele necesare derulării digitale a actului educațional. La noi… Cunosc elevi care n-au avut acces nici măcar o secundă la discursul educațional online sau la cursurile obișnuite, dar au promovat anul școlar. În monstropolisul nostru, creator de vinovați care n-au vreo vină, eșecul este aruncat pe seama cadrele didactice și părinților. Monștrii noștri sunt și lași.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE