16 iulie 2024
ActualitateMomente de strălucire la „Noaptea celor 1000 de lumini”

Momente de strălucire la „Noaptea celor 1000 de lumini”

Desfășurat sub generoasa idée „Noaptea celor 1000 de lumini” Concursul «Miss & Mister Boboc» al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești s-a bucurat de numeroase momente de strălucire pe parcursul unui spectacol- maraton de peste trei ore. Un prim moment a fost cel în care concurenții s-au prezentat singuri.

În timp ce Câtea Francesca s-a definit ca „o persoană altruistă, cu spirit competitiv”, Mihail Afilipoaie a menționat că „acest concurs îmi oferă posibilitatea să mă cunosc mai bine și să mă autodepășesc” iar concurenta Mălina Pavel a afirmat că „fericirea dă sens tuturor lucrurilor pe care le trăim”.Cu mult optimism Andrei Pricopi a arătat că încearcă să se inspire din toate lucrurile din jurul său, Mara Vrânceanu a adus atenționarea că „nu frumusețea contează cel mai mult ci și inteligența” iar Stelian Adam și-a exprimat bucuria că „o dată în viață avem oportunitatea de a concura la acest concurs”.

Au fost și alți concurenți entuziasmați de faptul că au împlinit visul de a fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Onești, între aceștia fiind Cristian Măcălău, Mara Suditu, o mare speranță a muzicii ușoare a meleagurilor trotușene, Maria Cărăușu (care s-a caracterizat a fi „în mod cert o persoană ambițioasă, la care zâmbetul face parte din toate activitățile!”), Răzvan Lupu (un băiat optimist căruia nu-i place să piardă!), Ștefania Scarlat, pasionată de psihologia umană și „de tot ceea ce nu putem descoperi la prima vedere”.

Este de notat faptul că în juriul acestui concurs s-au aflat Ionela Rodica Stupu (reprezentantă a unui sponsor principal), profesorii Dana Sticlaru (director adjunct al colegiului), Lavinia Tudor , Ovidiu Codreanu iar din partea elevilor, Smaranda Botezatu.

După inedita probă de dans, la care cei șase concurenți și cele șase concurente au format și un „trenuleț șerpuitor” al dansului, a urmat o probă surpriză, ce a pus în evidență atât spontaneitatea dar și creativitatea celor înscriși în concurs.

Astfel, aceștia au primit o cutie cu câte un obiect și a trebuit să improvizeze o miniscenetă prin care să arate modul cum va folosi ceea ce au primit în cutie. În fața acestei probe a fost urmărită și interacțiunea cu partenerul ori partenera de pe scenă și dacă la primirea unei sacoșe s-a menționat că „aceasta înseamnă enorm într-o dragoste veșnică” , atunci când obiectul primit a fost … o oglindă, un concurrent a declarat „perechii sale de scenă” să-i fie totdeauna reflectat chipul frumos și sufletul luminos.

Dinamismul cântecului și dansului superb al majoretelor de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”, ce au trecut printre spectatori până a urca pe scenă, s-a făcut remarcat și în susținerea, de către concurenți a „probei aptitudinilor artistice”. Câtea Francesca a făcut sufletele să vibreze la interpretarea unei melodii din repertoriul internațional iar Mihail Afilipoaie a prezentat un cântec „pe gustul” liceenilor (“Caut pe cer o stea / una… doar a ta!”).

Mălina Pavel a preferat la această probă să recite versuri contemporane, ce au transmis sentimente foarte profunde (fiind vorba de o cvasi – epopee cu viața unui om într-un sanatoriu, “Înconjurat de frunze bolnave”). Mara Vrânceanu s-a avântat Într-un moment de dans contemporan iar Stelian Adam a prezentat o pantomimă.

Incontestabilă vedetă a muzicii ușoare Mara Suditu a interpretat cu o frumoasă melodie, care a dat strălucire întregii seri a Concursului „Miss& Mister Boboc, de la Colegiul Dimitrie Cantemir !” O fericită îmbinare între teatru și muzică au propus concurenții Cristian Măcălău, Răzvan Lupu (ce au interpretat „cu energie contagioasă” sceneta „Vizită” de Ion Luca Caragiale) și Maria Cărăușu (ce a trecut de la cântecul „Niciodată n-am vrut / Așa m-am născut / Să fiu lăudată / Măcar o dată” la unul de-al pușcăriei :„Cu zăbrelele la geam / Nici o grijă n-am! / Merg la închisoare / Ca la sărbătoare”). Un moment artistic plăcut a fost și fantezia coregrafică prezentată de Ștefania Scarlat și Constantin Tudurache iar scurtele recitaluri ce au avut ca soliste pe Bianca Alexe (la muzică ușoară) și Florina Botezatu (la muzică populară), au completat panoplia acestui frumos spectacol.

Iată și câștigătorii Concursului „Miss & Mister Boboc” al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești: Câtea Francesca și Constantin Tudurache – Miss & Mister Popularitate; Mara Suditu și Stelian Adam – Miss & Mister Spontaneitate; Mălina Pavel și Cristian Măcălău – Miss și Mister & Creativitate; Mălina Pavel și Răzvan Lupu – Miss & Mister Fotogenie; Mara Vrânceanu și Mihail Afilipoaie – Miss și Mister Eleganță iar Maria Cărăușu și Andrei Pricopi au fost desemnați Miss & Mister Originalitate.

Pe podiumul concursului au urcat Ștefania Scarlat și Câtea Francesca (pe locurile 3 și 2 la fete), Cristian Măcălău și Răzvan Lupu la băieți iar Miss Boboc – Colegiul Național „D. Cantemir” a fost desemnată Mara Suditu în timp ce Constantin Tudurache a cucerit titlul de Mister Boboc.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri