16 iulie 2024
ActualitateMoment de bilanţ pentru olimpicii Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir” din Oneşti

Moment de bilanţ pentru olimpicii Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir” din Oneşti

Pentru elevii Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir” din Oneşti (director, prof. Aliana Maria Ifrim), participarea în această primăvară la Etapa naţională a olimpiadelor şcolare a adus succese deosebite.

Cea mai mare performanţă a fost cucerită de elevul Horia Paul Nicolcea (din clasa a X-a), îndrumat de către prof. Ovidiu Codreanu, care a obţinut premiul I, la Etapa Naţională a Olimpiadei de Matematică. Acest rezultat de prestigiu i-a adus şi o medalie de aur olimpicului oneştean care are în palmares obţinerea premiului I şi la multe concursuri interjudeţene de matematică („Cristian S. Calude” de la Galaţi, la Concursul Naţional de Matematică „Laurenţiu Panaitopol” din Bucureşti – ce au un nivel de dificultate apropiat de cel al Etapei Naţionale a Olimpiadei de Matematică).„La aceste concursuri, Horia Paul Nicolcea a devansat o concurenţă puternică – elevi de la Liceul Internaţional de Informatică şi de la Colegiul Naţional de Informatică «Tudor Vianu» – ambele din Bucureşti”

ne-a declarat prof. Ovidiu Codreanu, mândru de succesul elevului său, menţionând că „lupta cu cifrele nu este deloc uşoară şi de aceea ne declarăm admiraţia şi respectul faţă de aceşti copii minunaţi”. Tot la Matematică s-a evidenţiat şi elevul David Andrei Drăgan (din clasa a VI-a). Îndrumat tot de prof. Ovidiu Codreanu, el s-a clasat pe primul loc al Etapei Judeţene a Olimpiadei de Matematică, având punctaj maxim şi a fost prezent la Etapa Naţională din judeţul Satu Mare.

Ca urmare a pasiunii şi dăruirii profesorilor, a receptivităţii elevilor şi a disponibilităţii acestora de a lucra tot mai mult, şi rezultatele obţinute de „cantemireni” la Etapa Naţională a Olimpiadei de Fizică sunt remarcabile. An de an, la această olimpiadă participă de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” elevi de la clasele gimnaziale şi liceale, ei obţinând rezultate deosebite – asemeni unui centru de excelenţă – la Etapa Judeţeană. Astfel, 7 (şapte) elevi ai acestui colegiu au fost prezenţi și anul acesta la „Naţionala” de Fizică de la Breaza, de unde s-au întors cu trei medalii de bronz (obţinute de Ştefan Smarandi – clasa a VII-a, prof. coordonator Lenuţa Basoc, Iarina Maria Pleşoianu – clasa a IX-a, prof. coordonator Costin Ionuţ Dobrotă, Nicolae Gătej, clasa a X-a, prof. coordonator Neculai Sandu), o menţiune (prin Ştefan Ştefănescu – clasa a IX-a, prof. coordonator Costin Ionuţ Dobrotă ) şi o diplomă de onoare. Aceasta a fost obţinută de către Teodora Elena Bulichi (clasa a XII-a, prof. coordonator Costin Ionuţ Dobrotă), iar elevii Andrei – Valentin Negureanu şi Andrei Tudor Iliescu (ambii, din clasa a VIII a, coordonaţi de prof. Lenuţa Basoc), s-au aflat şi ei între cei care au reprezentat judeţul Bacău la Etapa naţională a Olimpiadei de Fizică.

Alte rezultate ale elevilor colegiului: două menţiuni ce au revenit elevilor Alin Antohe şi Monica Ferenţ (din clasa a VIII-a, ambii coordonaţi de prof. Dana Cerasela Sticlaru), la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio – Umane (disciplina Cultură Civică), de la Iaşi; Daria Maria Drăgan (din clasa a IX-a, profesor coordonator Alina Frăţilă) – menţiune la Etapa Naţională a Olimpiadei de Limba engleză (de la Constanţa); menţiune Alexia Andreea Dănilă (din clasa a VII-a, prof. coordonator Elena Adina Mitroiu), la Etapa Naţională a Olimpiadei de la Limba română, de la Baia Mare; Cosmin Cercel (din clasa a IX-a, prof. coordonator Maria Cercel) care a participat la Arad la Etapa Naţională a Olimpiadei de la Limba latină, iar Maria Bianca Filip (clasa a IX-a, prof. coordonator Daniela Geanina Piştea) şi Felix Ifrim (clasa a XII a, prof. coordonator Diana Tanga) vor participa între 17 şi 20 mai la Călăraşi, unde va avea loc Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei (secţiunea TIC).spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri