Primaria Moinesti organizeaza, in aceasta saptamâna, Simpozionul Anual si Expozitia Muzeala “Tristan Tzara si Cultura Dada”. Evenimentul, ajuns la editia a IV-a, se va desfasura pe 23 si 24 aprilie la biblioteca si in sala de festivitati a Primariei Moinesti.

Joi, de la ora 15, Biblioteca Municipala va gazdui un colocviu, proiectii cu tematica Dada, un atelier Dada prezentat de prof. dr. Alina Pistol, Scoala Gimnaziala “G. Enescu”, si un minispectacol de poeme si colaje avangardiste realizat de elevi.

Un moment important al acestei manifestari va fi prezentarea viitorului volum “Caietele Tristan Tzara”, de catre prof. Vasile Robciuc, “Asociatia Cultural-Literara “Tristan Tzara” si publicistul Ionel Rusei, directorul editurii “Babel”.

PUBLICITATE

Vor urma lansari de carte, dezbateri, lecturi si, in final, vizitarea expozitiei organizate in holul bibliotecii. Vineri, de la ora 16,30, in sala de festivitati a municipalitatii, va avea loc premiera filmului documentar “Alyiah Dada”, “o poveste decupata vizual in stil dadaist, intr-un tribut adus initiatorilor români ai curentului, Tristan Tzara si Marcel Iancu, un film de Oana Giurgiu, regizor si producator foarte apreciat in plan international, directorul Festivalului International de Film TIFF Cluj”, arata Viorel Costea, purtatorul de cuvânt al Primariei Moinesti.

Vizionarea va fi urmata de o dezbatere la care vor participa toti invitatii prezenti la simpozionul “Tristan Tzara si Cultura Dada”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ