Anul acesta, „luna femeii” e marcată în Moinești printr-o serie de evenimente organizate de autorități în parteneriat cu mai multe organizații culturale. Primul a fost Concursul Internațional „Miss Moineșteanca”, aflat la ediția a IV-a, organizat de Primăria Moinești în colaborare cu Asociația „Mândră ie românească”, coordonată de prof. Marinica Ifrim, și Palatul Copiilor Bacău.

Câștigătoarea Concursului „Miss Moineșteanca” este Mădălina Cojocaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic. Tânăra a participat din partea Clubului Copiilor „Martha Bibescu” și cu susținerea Asociației „Zestrea Carpaților” din orașul Comarnic, prof. îndrumător Adriana Bălănică.

Președintele juriului a fost Laurențiu Cazan, care a urcat pe scena Centrului Cultural „Lira” și i-a bucurat pe spectatori cu un recital extraordinar de muzică ușoară românească.

Următorul eveniment din „luna femeii” va fi concertul susținut de Corina Chiriac duminică, 16 martie, tot la Centrul „Lira”. În deschidere vor cânta solistele Eliza Neagu și Ela Trandafir. Pe scenă vor mai urca îndrăgiții artiști ai Ansamblului Folcloric „Moineșteanca”.

„Fără astfel de manifestări care scot în evidență valorile neamului românesc, perpetuarea acestora și transmiterea lor în rândul generațiilor tinere s-ar pierde. Și ce poate fi mai relevant pentru coeziunea unei națiuni decât elementele de identitate locală și națională? Considerăm că, procedând astfel, adminstrația municipiului Moinești își înțelege și îndeplinește pe deplin rolul său de promotor al valorilor românești”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Alte articole