Habitat for Humanity Comanesti va mai construi 18 case pe strada Plopilor, in parteneriat cu Primaria Moinesti, care asigura terenul si utilitatile. „Avem un nou proiect pe care il incepem impreuna cu Habitat. Pe partea sociala si de sanatate, parteneriatele cu ONG-urile sunt foarte importante. Cu ajutorul Habitat, in Moinesti au fost construite si date in folosinta 40 de locuinte, 28 pe str. Plopilor si 12 in Lucacesti”, a declarat Viorel Ilie, primarul municipiului.

In total vor fi construite 18 locuinte. Primele patru vor fi terminate in iunie. Saptamâna aceasta a inceput selectia familiilor cu venituri mici, care pot intra in program. Pentru a fi eligibila, o familie trebuie sa aiba nevoie de o casa si sa poata plati costul in rate lunare, fara dobânda, fara profit.

Astfel, venitul lunar trebuie sa se incadreze intre 1.500 lei si 3.000 lei/familie. Pretul de vânzare al unei case HFH, achitat in 20 de ani, este de circa 100.000 de lei. “Ratele platite de beneficiari merg intr-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuinte pentru familii in nevoie.

PUBLICITATE

In felul acesta, o familie care detine o casa ajuta alta familie in nevoie sa aiba o locuinta decenta”, explica Viorel Costea, presedintele bordului HFH. O alta conditie este ca beneficiarii sa participe, ca voluntari, la constructia propriei case si a caselor celorlalti beneficiari.

Ajutati de rude sau prieteni, ei trebuie efectueze sa pâna la 1.000 de ore de voluntariat, dintre care cel putin 50 in etapa de preselectie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ