Jandarmii din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Moineşti – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, au desfăşurat în ziua de 14.01 a.c. o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, a fenomenului contravenţional şi infracţional în rândul elevilor şi creşterea gradului de siguranţă a acestora în zona instituţiilor de învăţământ şi a unităţilor de alimentaţie publică de pe raza municipiului Moineşti.

În urma acţiunii au fost depistaţi 15 elevi care absentau nejustificat de la cursurile şcolare, situaţia elevilor identificaţi fiind trimisă conducerii instituţiilor de învăţământ din care făceau parte, urmând a le fi aplicate măsuri în conformitate cu prevederile regulamentelor de ordine interioară.

În plus, jandarmii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

PUBLICITATE

Acţiunile pe această linie de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar, a fenomenului contravenţional şi infracţional în rândul elevilor şi pentru creşterea gradului de siguranţă al acestora vor continua şi în alte zone adiacente instituţiilor de învăţământ aflate în zona de competenţă a unităţii, pe tot parcursul anului şcolar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ