La inceputul anului, unitatea administrativ teritoriala (UAT) Judetul Bacau se asocia cu UAT Municipiul Moinesti pentru a finanta transformarea Clubului “Lira” intr-un obiectiv nou: Casa de Cultura Municipala, care va fi si centru zonal de cultura. Judetul Bacau trebuia sa suporte 80 la suta din costuri, iar Municipiul Moinesti, 20 la suta, plus realizarea documentatiei.

Acum, Primaria Moinesti arata ca din cauza situatiei dificile in care se gaseste nu mai poate acoperi intreaga suma si propune micsorarea contributiei de la 20 la 5 la suta si cresterea cotei judetului la 95 la suta.

S-a facut analiza bugetului judetului, s-a discutat, s-a negociat si, in cele din urma, partile au convenit ca judetul sa acopere 90 la suta din cheltuieli. Municipiul Moinesti avea, dupa primele noua luni ale anului 2014, datorii catre furnizorii de bunuri si servicii, dar si catre cei de lucrari in valoare totala de 2,76 milioane de lei, din care 1,5 milioane sunt plati restante.

PUBLICITATE

Multe proiecte, putini bani!

“Având in vedere ca 674.745 de lei reprezinta plati restante care au depasit scadenta cu pâna la 30 de zile si 832.929 de lei au depasit scadenta cu peste 30 de zile, UAT Municipiul Moinesti a luat toate masurile pentru alocarea in buget a sumelor necesare achitarii acestor restante, pentru a nu ajunge in situatia in care sa inregistram restante mai mari de 90 de zile”, arata Viorel Ilie, primarul Moinestiului.

Daca ar intârzia cu mai mult de 90 de zile, municipiul nu ar mai primi sume defalcate din venituri de la buget, caz in care ar intra in blocaj financiar, iar proiectul Casei de Cultura s-ar opri.

“Avem probleme pentru ca am avut de finalizat câteva investitii importante si am depasit previziunile pentru sfârsitul acestui an. Dar si in 2015 avem un obiectiv important, Centrul Social, pe care l-am construit din fonduri europene si trebuie sa-l facem functionabil.”
Viorel Ilie, primarul muncipiului Moinesti

Din bugetul local, in 2014, au fost alocate sume doar pentru achitarea sumelor restante rezultate din contractele primariei, ale unitatilor de invatamânt, sanatate, asistenta sociala si pentru finantarea investitiilor.

In 2014, primaria a finalizat obiectivul “Reabilitare strazi in municipiul Moinesti”, iar in decembrie va fi terminat un centru social, ambele finantate din fonduri externe, din bugetul local fiind acoperite contributia de 2 la suta si cheltuielile neeligibile. Alte doua proiecte, care au vizat strazile Osoiu si Pacii, au fost finantate prin Ministerul Dezvoltarii, Primaria Moinesti acoperind 159.707 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ