Municipiul Moinesti a fost gazda unei competitii cu scop nobil, organizata de Asociatia Initiative pentru o Comunitate Responsabila (AICR). E vorba despre crosul caritabil “Moinesti alearga pentru Spitalul Copiilor”, actiune initiata la nivel national pentru a strânge fondurile necesare construirii primului centru independent de oncologie si pediatrie din România.

“Chiar daca vremea nu a fost prielnica, echipa AICR s-a mobilizat si i-a adunat pe moinesteni, de la mic la mare, in Parcul Bai, la alergare”, arata Anca Balaban, organizator. Pe 1 august, la ora 9, dupa incalzire, prof. Costica Ciubotariu a dat startul crosului.

Primii care au terminat cursa au fost: 1. Marius Lazar, 2. George Timofte si 3. Bogdan Tanasa. Seara, de la ora 19, s-a organizat al doilea cros. Pentru prima data, echipei AICR i s-au recunoscut meritele pe plan local, voluntarii fiind rasplatiti cu o cupa pentru “Implicare, Transparenta si Responsabilitate” din partea prof. Marinica Ifrim, Clubul Elevilor.

Seara, primii care au terminat crosul au fost urmatorii: la categoria copii – 1. Alexandra Iscu Lacatusu; 2. Adelin Cristian Ciobanu; 3. Denis Adobri; la categoria adolescenti – 1. Bogdan Tanasa; 2. Costin Radu; 3. Alexandra Tanasa; la adulti – 1. Catalina Adascalitei; 2. Diana Stamatin; 3. Andreea Martin Iscu. “La sfârsitul zilei s-au strâns multe zâmbete si sperante pentru cei bolnavi: 500 de lei dimineata si 285 de lei seara, datorita tuturor celor care au participat si au facut miscare pentru ei si pentru copilasii care din cauza cancerului si a altor boli grave nu mai pot alerga”, arata Anca Balaban.

A doua zi, reprezentantii AICR au mers la banca pentru a depune banii in contul dedicat campaniei “Alerg pentru Spitalul Copiilor”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ