In vara acestui an, au fost scari de bloc care aveau de platit facturi la gaze naturale de 30.000 – 40.000 lei, sume extrem de mari pentru un consum impartit la 20 – 25 de apartamente/garsoniere. Astfel de costuri ar putea fi reduse semnificativ, daca blocurile ANL ar fi deconectate de la centralele pe gaze naturale existente la subsolul fiecarui bloc.

Mult mai agreata ar fi solutia racordarii imobilelor respective la modulele termice construite de mai bine de un an, care nu au functionat, din pacate, niciodata.

„Lucrarile la modulele termice la care faceti referire au fost finalizate de mai bine de un an. Centralele care functioneaza pe gaze naturale la subsolurile blocurilor sunt adevarati mastodonti care nu se justifica in costuri.

PUBLICITATE

Facturile la gaze sunt foarte mari si cu greu reusesc oamenii sa le achite. Cred ca racordarea la aceste module termice va fi o solutie mai buna pentru chiriasi. Noi am facut adresa catre Thermoenergy prin care ne-am manifestat intentia de a fi racordati la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic”, declara Bogdan Bordeianu, presedintele Asociatiei „ANL Bucegi”.

La rândul lor, reprezentantii Thermoenergy Group SA spun ca aceste module trebuie sa le fie predate de catre Primaria Bacau.

„Am primit o hârtie de la primarie prin care Asociatia «ANL Bucegi» solicita bransarea acelor blocuri. Reteaua este noua si stiu ca lucrarea este finalizata. Ca sa facem bransarea trebuie ca blocurile sa ne fie predate noua ca sa putem face contractele cu chiriasii. Daca se va intâmpla acest lucru, este posibil ca locatarii din cartierul ANL Bucegi sa primeasca agent termic in sezonul rece 2015 – 2016”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermornergy Group SA. La un modul de termoficare pot fi legate maxim doua blocuri. Pe viitor, cine nu va plati utilitatile va fi debransat, astfel incât nu va mai suferi un cartier intreg din cauza rau platnicilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Problema falsa punctele termice au fost facute pt cet conform proiectelor cu bani europeni cet ul este obligat sa isi mareasca nr de beneficiari cum oamenii nu stau la coada sa se racordeze la cet atunci au bransat anl urile .
    Nu au intrebat pe nimeni daca suntem San nu multumiti de centrale dar am avut so avem apa calda so caldura la discretie sa il vad pe domn presedinte de asociatie cum isi scoate camasa cand cet ul e i n vesnica revizie si nu o sa avem APA calda iar avariile din iarna ne vor lasa fara caldura.
    Datoriile sunt accumulate pentru ca primaria si asociatia de locatari nugestioneaza si nu pun in aplicare conditiile din contract. Brambureala totala.

LĂSAȚI UN MESAJ