16 iulie 2024
EconomieModificări semnificative în plățile cu numerar pentru abonații Companiei Regionale de Apă...

Modificări semnificative în plățile cu numerar pentru abonații Companiei Regionale de Apă Bacău

Compania Regională de Apă Bacău S.A., operator regional al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, dorește să informeze toți abonații cu privire la promulgarea Legii 296/2023, care aduce modificări semnificative în ceea ce privește operațiunile cu numerar, în special plățile și încasările între persoane juridice, persoane fizice și persoane fizice/juridice.

Conform acestei legi, există restricții clare pentru operațiunile cu numerar în diverse contexte:Plăți și încasări între două persoane juridice:

  1. Încasări în numerar de la o persoană juridică: Se poate încasa numerar în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.
  2. Plăți către persoane juridice: Se pot face plăți către persoane juridice în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi.

Plăți și încasări între o persoană juridică și o persoană fizică:

  • Se pot face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică în limita de 5.000 lei, pentru diverse tranzacții cum ar fi achiziția de bunuri, prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanțe sau alte drepturi, primiri sau restituiri de împrumuturi sau alte finanțări.

Facturi care depășesc plafonul:

  • Facturile care depășesc plafonul stabilit pot fi plătite în numerar în limitele prezentate, dar diferențele peste plafon trebuie să fie plătite numai prin intermediul băncilor.

Această lege intră în vigoare începând cu data de 11 noiembrie 2023. În acest sens, se solicită tuturor abonaților, în special persoanelor juridice și proprietarilor, să deschidă conturi bancare, în cazul în care nu dețin deja astfel de conturi, pentru a putea achita contravaloarea serviciilor prestate de Compania Regională de Apă Bacău. Această schimbare legislativă are drept scop promovarea plăților electronice și reducerea utilizării numerarului în tranzacțiile zilnice.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri