25 mai 2024
ActualitateModernizarea infrastructurii în comuna Dofteana: Construcția unui pod modern peste Pârâul Larg...

Modernizarea infrastructurii în comuna Dofteana: Construcția unui pod modern peste Pârâul Larg din satul Cucuieți

Lucrările la proiectul de investiții “Construire pod peste pârâul Larg în satul Cucuieți, comuna Dofteana, județul Bacău” sunt în plină desfășurare, aducând îmbunătățiri semnificative în infrastructura localității.

Proiectul, evaluat la o valoare totală de 2.015.000 lei, beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Cofinanțarea din bugetul local al comunei Dofteana se ridică la suma de 121.000 lei, subliniind angajamentul autorităților locale pentru dezvoltarea durabilă a comunității.

În cadrul acestui proiect de amploare, se va realiza demolarea podului existent, cu o suprastructură de 7 metri lungime și o lățime pe care se desfășoară circulația auto și pietonală de 3 metri. În locul acestuia, va fi construit un nou pod, cu o lungime de 11 metri și o lățime de 8.9 metri. Din această lățime, 7 metri vor fi destinați zonei carosabile, iar restul vor constitui un trotuar, asigurând astfel siguranța pietonilor.Eforturile depuse în modernizarea acestei infrastructuri esențiale vor facilita nu doar transportul local, dar și conectivitatea între comunități, consolidând astfel dezvoltarea socio-economică a întregii regiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri