Contractul privind modernizarea Aeroportului International “George Enescu” Bacau a fost scos la licitatie in 2014. S-a constatat ca ofertele sunt neconforme si licitatia a fost reluata in februarie 2015.

Interesate de contract au fost asocierea de firme UTI Grup Bucuresti – Conextrust SA Bacau – Geo Arc SRL Otopeni si grupul Porr Construct SRL – SC Rotary SRL – Transproiect 2001 SA – DMV Aviatech SRL. A câstigat UTI Grup si asociatii, insa Porr Construct a contestat rezultatul, cerând sa fie anulata procedura de atribuire si reluata evaluarea ofertelor.

Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor a respins solicitarile ca fiind nefondate. Nemultumiti, perdantii s-au adresat instantei. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bacau si are temen pe 21 iulie.

Dragos Benea, presedintele CJ, a apreciat ca speta a fost judecata foarte repede si a adaugat: “Sper ca in luna iulie sa avem un termen final, dupa care constructorii sa se poata apuca de treaba.”

Modernizarea Aeroportului “George Enescu” va costa 57 de milioane de lei si va presupune realizarea urmatoarelor obiective: un terminal de pasageri, un turn de control, o parcare auto, o centrala termica, un rezervor de apa pentru stingerea incendiilor, o statie de pompare a apei, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces spre radiofar, o uzina electrica, garaje si birouri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De acum ne-a luat fata Iasul . Cu toata traditia acestui aeroport , Bacaul a pierdut enorm “punctaj” .E greu sa se mai revina la valoarea reala si istorica al acestui aeroport , atat timp cat se fac aceste jocuri murdare si prelungite , di care nu se face nimic concret si se mananca timp si bani in mod inutil . PACAT …

LĂSAȚI UN MESAJ