Andrei Seto, directorul OJPDRP, ii informeaza pe bacauani ca Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) vine in sprijinul celor care sunt interesati de Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, oferindu-le niste modele de afaceri.

Masura este destinata persoanelor care vor sa dezvolte o ferma de familie dar nu stiu sa scrie un proiect.

“Pe site-ul www.apdrp.ro, fermierii pot gasi, la Masura 12, sase modele de proiecte pe care le pot folosi pentru a accesa fonduri, arata Andrei Seto. In acest site vor gasi toate informatiile necesare si toate actele care trebuie depuse. Isi pot plia tipul de exploatatie pe modelul oferit de APDRP ori pot adapta proiectul – tip la efectivul sau suprafata explotatiei.”

Cele sase modele vizeaza urmatoarele tipuri de investitii: ferma de legume in câmp – maximum 2 ha, ferma de legume in spatii protejate – 1.000 mp, livada de pomi si arbusti fructiferi – 5 ha, ferma de vaci destinata productiei de lapte – 20 de capete, ferma pentru cresterea pasarilor – gaini ouatoare – 4.000 si o ferma de crestere si ingrasare porci, in circuit inchis, maximum 100 de capete.

Informatiile cu privire la numele solicitantului, adresa etc. sunt fictive si trebuie inlocuite cu cele reale. In cazul in care un solicitant doreste sa realizeze o investitie de alte dimensiuni decât cea din proiectul-tip, toate datele trebuie adaptate la parametri alesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here