Vestea tragică a accidentului suferit de olimpicii noștri de la biologie care mergeau la „naționale” la Oradea a făcut rapid înconjorul internetului și a ținut cap de afiș al știrilor din media, mai ales cea locală.

Cei care au avut de suferit în teribilul accident au fost supuși unor intervenții chirurgicale care au avut nevoie de foarte mult sânge de la Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca.

Chiar dacă se află în concediu de odihnă, dr. Adriana Ghindă, directorul Centrului de Transfuzii Bacău, la aflarea nefericitului accident a luat legătura cu Centrul de Transfuzii de la Cluj pentru a se asigura că totul e în regulă din acest punct de vedere.

„Colegii de Cluj mi-au spus că au stocuri de sânge și să nu ne facem probleme. Cu toate acestea este bine să nu stăm cu mâinile în sân, să luăm măsuri tocmai pentru a fi pregătiți pentru astfel de evenimente nefericite. Urmează perioada vacanței de Paște și ne putem aștepta la orice, mai ales că statisticile din ultimii ani nu sunt îmbucurătoare”, a declarat dr. Adriana Ghindă referindu-se la o perioadă în care se înmulțesc accidentele rutiere iar Centrele de Transfuzii trebuie să fie permanent pregătite.

Cu toate acestea, în mediul virtual, după aflarea de groaznicul accident, băcăuanii și în mod special elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” s-au mobilizat pentru a dona sânge și a-i ajuta astfel pe cei aflați în nevoie de lichidul vital. Astfel, luni de la prima oră a zilei, Centrul de Transfuzii Bacău a fost luat cu aslat de toți cei care au dorit să ajute. Elevi și profesori de la mai multe colegii băcăuane, angajații unor companii și oameni simpli care au auzit de cele întâmplate și pur și simplu nu au putut sta deoparte.

„Colegii noștri care au avut de suferit în urma acestui accident au avut nevoie de sânge, pe care l-au primit din rezerva statului. Acum ne-am mobilizat și încercăm cu toții să aducem, cumva, sângele înapoi. Vom face și o campanie de strângere de bani pentru a încerca să ajutăm, cât de cât, colegii și familiile lor.”

Campania de donare de sânge prilejuită de tragicul accident al „olimpicilor” băcăuani este departe de a se fi încheiat. Numărul donatorilor înregistrați luni, 22 aprile, a fost de circa 116, iar campania va continua și zilele următoare.


PUBLICITATE