– aruncatul mobilierului in strada a ajuns sport national n in unele cartiere bacauane , spatiile verzi si tomberoanele sunt sufocate cu mobila veche

Se intâmpla adesea ca prin cartierele Bacaului sa intâlnim mormane de mobilier vechi. Oamenii le scot afara sau le depoziteaza in apropierea ghenelor de gunoi, in ideea in care piesele de mobilier le vor fi de trebuinta altor sarmani. Asa se face ca peste noapte, gasim in fata blocului, in locurile de joaca si cel mai des, lânga tomberoane, mese, dulapuri, paturi saltele, fotolii sau usi vechi. Se vede treaba ca fostul proprietar a decedat, iar mostenitorii au eliberat apartamentul in vederea renovarii sau a vânzarii locuintei.

Un morman de lemne a rasarit peste noapte si in spatele punctului termic nr. 33 de pe strada Aviatorilor. Locatarii din vecinatate n-au vazut când a fost scos mobilierul si nici de unde. Cert este faptul ca cel care nu a mai avut nevoie de mobila, a scos-o in strada si a lasat-o pe spatiul verde.

PUBLICITATE

mobilier aruncat 2

Si tomberoanele de pe strada Castanilor sunt “mobilate” frecvent cu astfel de obiecte. Oferta este diversa, de la culori si modele, iar strângatori se gasesc destui, pentru ca mobila dispare in urmatoarea jumatate de ora. Cei mai norocosi isi pot mobila intreaga locuinta cu ce aduna de la tomberoane, incepând de la wc-uri si pâna la pilote si perdele. Se pare ca modelul scoaterii mobilei in strada a fost imprumutat din strainatate. Singura diferenta este ca acolo gunoiul de ridica selectat si nu la gramada, cum se procedeaza la noi.

“Este total inestetic sa-ti arunci mobile in strada! Astfel de fapte trebuie amendate! Cu totii militam pentru un cartier curat, iar regulile trebuie aplicate fara exceptie. Nici aruncatul mobilierului la tomberon nu este cea mai buna solutie, in conditiile in care ghenele sunt destinate depozitarii gunoiului menajer”, declara Ioan Târca, presedintele Asociatei de proprietari nr. 51.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ