Dupa doua maratoane teatrale, unul de primavara (Gala STAR) si altul de vara (Theaterstok), activitatea Teatrului Municipal “Bacovia” reintra in programul normal. Asa cum ne-a obisnuit, deschiderea stagiunii 2015-2016 va fi marcata cu o premiera, respectiv “Moara cu noroc”, dramatizare dupa nuvela lui Ion Slavici, in regia lui Marius Gilea, cunoscut bacauanilor din Festivalul Theaterstok.

Avanpremiera va avea loc sâmbata, 26 septembrie, ora 19.00, iar premiera duminica, 27 septembrie, aceeasi ora. Piesa se inscrie in Programul “Teatru cu repertoriul scolar”, care se desfasoara sub patronajul Ministerului Educatiei, respectiv al inspectoratelor scolare.

“Este un spectacol modern, dinamic, in acelasi timp pastreaza si notele specifice teatrului clasic. El nu se adreseaza doar tinerilor, elevilor care se pregatesc pentru Bacalaureat, fiind, in viziunea regizoarala a lui Marius Gilea, un spectacol actual, deschis tuturor vârstelor. Este o poveste, o drama, jucata cu dinamism, rolurile aducând actorii la maximum de performanta”, a spus Anca Sigartau, manager al teatrului, la conferinta de presa, organizata la Sala Studiou, la care au fost prezenti regizorul spectacolului si câtiva actori.

PUBLICITATE

In rolurile principale: Stefan Ionescu – Ghita, Bogdan Matei – Lica Samadaul, Alina Simionescu – Ana, Alexandru Zob (colaborator, Bucuresti) – Pintea, Nela Zare – soacra, Dumitru Rusu – Marti, Nina Ionescu – Uta, si, fara a fi o premiera, in piesa au mai fost distribuiti actori de la Sectia de Animatie, Ion Cosa, Mihai Chihaia, Tiberiu Gabor Bitere, cât si din aparatul tehnic, cu roluri episodice: Nicu Pascu – regizor tehnic, Gheorghe Trandafir – masinist.
Scenografia apartine lui Vladimir Turturica (cu sprijinul firmei DEDEMAN), muzica originala, de factura foarte moderna este semnata de Calin Grigoriu.

Inaintea spectacolului din avanpremiera, de sâmbata, insa de la ora 17.00, in holul teatrului va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie “Crâmpeie de poveste”, autor fiind Alin Leanca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ