I-am dat un nume de cod: Mizerabilul Zero. E mai simplu decât COVID-19. Prietenii știu că le codificasem toxica ființare și unor manageri naționali (Mizerabilul 1, Mizerabilul 2, Mizerabilul Fără de Leac etc. ). Nu doar prietenii știu de ce.

Măsuri de… prezidiu. Am închis școlile. Cu surle și trâmbițe, cu varianta S.F. a predării online. Vai, ce grozavi suntem! Născuți din aluatul prevenției și al revoluției didactice, nu altceva. În cele mai multe școli se predă cu mama-tablă de pe vremea lui Cuza-Vodă, dar noi agităm fantoma didactică online! Acum, azi, mâine, în regim de urgență!

În țară e jale. Este o mare criză de substanțe dezinfectante și echipamente banale de protecție (precum masca) chiar și prin unele spitale, școli și instituții. Dar nu intrați în panică, întrucât ,,procedurile de achiziționare sunt în curs de derulare”… Ați observat vreo măsură vizibilă în supermarketuri etc.?
Nu există proceduri riguroase pentru lupta cu Mizerabilul Zero. Auto-izolarea la domiciliu este o poveste cu atâtea moașe anemice, încât te-apucă groaza. Granițele sunt șvaițer. O doamnă sosită din Italia a povestit unui prieten că, până la auto-izolare, a schimbat, de la coborârea din avion, două taxiuri, două microbuze, deși își declarase statutul.

Nedeclarată, în țară există starea de necesitate. Mizerabilul Zero este atacat doar de la tribună. În culisele politice, toți vor să și-l transforme în aliat electoral. Țara arde și M1, M2, Metc. trag sforile pentru alegerile anticipate și baroniadele locale.

A, să nu uităm de bunici. Când M-iștii vorbesc despre pensiile acestora, le citești în priviri c-ar vrea să aplice strategia spartanilor: să le nege dreptul la ființare, prin aruncarea lor într-o pustietate. Acum, brusc, „seniorii” au devenit „un vector important al vieții sociale”, ca dădace, ca salvamari ai economiei etc.