In perioada 7-11 septembrie, în Parohia Romano-Catolica Fericitul Ieremia Valahul din Bacau se desfasoara Misiunile Populare ocazionate de Anul sfânt al Milostivirii.
img_0242
La nivel local, Misiunile Populare reprezinta un moment de har, un timp în care credinciosii catolici au parte de celebrari speciale si de predici tematice prin care sunt condusi sa experimenteze si în viata lor milostivirea si iubirea lui Dumnezeu. Predicile tematice in aceasta comunitate din Bacau sunt tinute de parintele Cristinel Fodor.
img_0240
În cadrul programului misiunilor, sâmbata, 10 septembrie, credinciosii din nordul Bacaului au pornit în pelerinaj spre Biserica Sfintii Petru si Paul pentru a intra prin Poarta Sfânta a Milostivirii.
Sfântul Parinte, Papa Francisc, în documentul amintit nota ca „pelerinajul este un semn special în Anul Sfânt, pentru ca este icoana a drumului pe care fiecare persoana îl parcurge în existenta sa. Viata este un pelerinaj si fiinta umana este un pelerin care parcurge un drum pâna la tinta râvnita. Si pentru a ajunge la poarta sfânta la Roma si în orice alt loc, fiecare va trebui sa faca, dupa propriile forte, un pelerinaj. El va fi un semn al faptului ca si milostivirea este o tinta la care trebuie sa se ajunga si care cere angajare si jertfa. Asadar, pelerinajul sa fie stimulent la convertire: trecând prin poarta sfânta ne vom lasa îmbratisati de milostivirea lui Dumnezeu si ne vom angaja sa fim milostivi cu altii, asa cum Tatal este cu noi”.

Dupa strabaterea traseului stabilit, procesiunea s-a oprit în fata Bisericii Catolice din Centru unde s-a celebrat ritualul de intrare prin Poarta Sfânta si Taina Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii.
Zilele de Misiune se vor încheia duminica, 11 septembrie, prin celebrarea sfintei Liturghii de la ora 11:00 cu binecuvântarea speciala si dobândirea indulgentei plenare.

Pr. Eduard Mihai Cosa

PUBLICITATE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ