Deputatul Miron Smarandache a fost sesizat de micii producatori agricoli din judetul Bacau ca activitatea “le-a fost serios perturbata” dupa modificarea normelor Legii 145/2014 pentru reglementarea pietei produselor agricole.

“Fermierii, in marea lor majoritate producatori de legume si fructe in propriile gradini, sunt nemultumiti din cauza numarului suplimentar de acte necesar a fi intocmite dupa schimbarea legii amintite, si anume noile atestate de producator si carnetele de comercializare ale produselor agricole”, arata deputatul PSD.

Micii producatori se plâng si ca autoritatile ii verifica pentru a urmari cu exactitate ce suprafete de teren detin in proprietate si ce culturi au. “Fermierii bacauani sustin ca s-au saturat de birocratie si numararea fiecarui fir de ceapa din gradina ii determina sa renunte pur si simplu la aceasta activitate, oricum dificila si din cauza altor neajunsuri, precum accesul dificil in piete si concurenta neloiala cu samsarii de legume si fructe”, explica Miron Smarandache.

PUBLICITATE

El adreseaza ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, patru intrebari si ii cere sa-i raspunda in scris: “1. Care sunt conditiile necesar a fi indeplinite de catre micii producatori agricoli, astfel incât ei sa respecte noile reglementari? 2. A existat o campanie de informare la nivelul comunelor si satelor din România, si punctual din judetul Bacau, pentru a informa oamenii despre etapele pe care le au de parcurs pentru a fi in legalitate? 3. Care este stadiul acestui recensamânt al culturilor, atât la nivel national, cât si in judetul Bacau? 4. Câte atestate de producator si carnete de comercializare ale produselor agricole au fost emise de la intrarea in vigoare a noii legi, la nivel national si al judetului Bacau?” Suntem curiosi daca va primi raspuns.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ