De la începutul acestui an, Mircea Croitoru a revenit la matcă. În Bacău. De data aceasta, sub culorile CSM-ului. Judoka format la JC Royal și lansat de SCM Bacău sub îndrumarea lui Aurel Chelariu a pus punct perioadei petrecute la Politehnica Iași, reîntâlnindu-și mentorul (care este asistat de Dragoș Cremene) la CSM Bacău.

Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. La prima sa participare internațională pentru „CSMei”, Mircea Croitoru a avut o evoluție remarcabilă. Astfel, sportivul pregătit de Aurel Chelariu și Dragoș Cremene, a cucerit argintul la Turneul European Judo Men Open, derulat weekend-ul trecut, în Polonia, la Varșovia, sub patronajul direct al Federației Europene.

În capitala Poloniei, Mircea Croitoru, care este și component al lotului național, a obținut puncte importante în cursa pentru Olimpiada de anul viitor, de la Tokyo. Mircea a ajuns în finala Turneului European Judo Men Open, câștigându-și toate meciurile prin Ippon. În ultimul act al întrecerii, disputat contra olandezului Spijkers Jur, băcăuanul a luptat până la Golden Score, fiind însă nevoit să abandoneze din cauza unei accidentări la umăr.

Rezultatul este cu atât mai merituos cu cât Croitoru a reintrat în circuitul internațional după o pauză de aproximativ jumătate de an cauzată de o intervenție chirurgicală la genunchi. Următoarea provocare pentru Mircea Croitoru o reprezintă Campionatul Național pentru Seniori, acolo unde „CSMeul” ținteste aurul la +100 kg.

Alte articole