– pe 5 septembrie, „Privighetorile Zeletinului”, in spectacol omagial

Cu bagheta sa magica, talentatul si neobositul profesor Nicolae Popa si minunatii sai interpreti au zamislit un miracol al armoniilor la Podu Turcului. Nu exista scene ale concursurilor nationale si internationale pe care ansamblul ,,Privighetorile Zeletinului” sa nu fi primit lauri. Nu exista suflet sensibil care sa nu fi fost minunat ravasit de povestea aceasta de dragoste pe care ansamblul, ca o Seherezada care da cu bobârnacul estetic destinului, o deapana miraculous de patruzeci de ani. Povestea aceasta e zamislita din ceea ce a mai ramas curat in sufletul poporului nostru si poate ca tocmai de aceea ne emotioneaza pâna la lacrima…

Ansamblul Folcloric ,,Privighetorile Zeletinului” va organiza, la Caminul Cultural din comuna, in ziua de 5 septembrie 2015, manifestari prilejuite de aniversarea a 40 de ani de la infiintare. Vor participa si personalitati ale vietii muzicale si culturale românesti. Moderatorul festivitatii va fi redactorul Vasile Pohoata de la TVR – Radio Iasi. Printre cei care au fost invitati la manifestare se numara: prefectul Dorian C. Pocovnicu; Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau; Ionel Floroiu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau; Ana Marchis si Dumitru Braneanu, consilieri judeteni; prof. univ. dr. Gheorghe Dutica, muzicolog; prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general; prof. Marinela Potârniche, inspector scolar; Letitia Oprisan, pictor; prof. Gheorghe Gozar, dirijor al corului „Armonia”.

PUBLICITATE

Spectacolul omagial va fi sustinut de orchestra si grupul vocal al ansamblului, de solistii vocali si instrumentisti Emanuel Popa, Maria Balan, Emilian Marin, Alexandru Marin, Laura Vrabie, Bianca Vrabie, Carmen Gâdei, Alexandru Merlan, Elena Tenie, Ana Maria Istrate, Ioana Evelina Dimitriu. Ansamblul ,,Privighetorile Zeletinului” a prezentat si in acest an spectacole de referinta, sustinute cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bacau, in cadrul proiectului „O viata daruita cântecului românesc”, la Bacau, Tg. Ocna, Sarata, Podu Turcului, Asau, Buhusi, Podu Turcului. Cu siguranta, ne va incânta si la acest spectacol aniversar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ