Pentru o clipa-doua, in minte mi-a aparut imaginea din balada Miorita, când moldoveanu, vrânceanul si ungureanul si-au aratat prietenia de inceput. Transpusa in vremurile contemporane, imaginea ii plaseaza pe cei trei vajnici crescatori de oi sus, la imparatie, unde s-au dus sa le ceara socoteala mai-marilor tarii. Nu i-a oprit nimeni si nimic, nici macar gardurile inalte ale Casei Poporului care, la drept vorbind, numai a poporului nu este, imbuibatii de-acolo fiind mereu impotriva românilor. Asa cum s-a dovedit si controversata Lege a vânatorii, motivul care, de fapt, i-a scos in strada pe ciobanii de peste tot, simtindu-se ciuruiti din nou de politicienii hulpavi. Ciobanii s-au dus sa-i traga de urechi pe parlamentari, acei indivizi fara niciun Dumnezeu care se bucura si aplauda când isi voteaza pensiile nesimtite, dar nu au nicio emotie atunci când le interzic ciobanilor pascutul oilor timp de cinci luni pe an, si asta nici macar pe propriile terenuri. Ce minte bolnava poate „naste” asemenea aberatii prin care, practic, se pune calus la botul animalelor ce au hranit poporul asta timp de milenii. Fara sa te straduiesti prea mult, gândul te duce tot la niste imbuibati cu bani care vor sa-si netezeasca terenul spre vânatul de peste tot. Dar te mai gândesti si la tendinta accentuata indreptata impotriva românului, prin care au tot fost incurajate importurile de peste tot, pe fondul reducerii la tacere a agricultorilor români. De parca am uitat sa mai facem brânza, sa producem porumb, fructe sau alte bunatati atât de apreciate de straini in trecutul apropiat. Pe de alta parte, m-am bucurat sa vad ca muschii de pe român nu s-au atrofiat total si, din când in când, se mai incordeaza nervos pe el. Nu ca in episodul din strada de dupa tragedia # Colectiv, când tinerii au fost din nou pacaliti (manipulati) de serviciile secrete in folosul unor anumiti politicieni. Sigur ca nu incurajez astfel de actiuni, nu mi-as putea permite s-o fac, temându-ma, evident, de rigorile legii. Dar, nu pot sa nu observ ca numai asa isi mai recapata românul din drepturile furate sistematic, timp de doua decenii si jumatate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Domnule REDACTOR,
    Se pare ca VA ESTE FRICA,dar sant de acord cu Protestul OIERILOR,>>in timp ce Parlamentarii isi voteza PENSII{indemnizatii} SPECIALE,marea MAJORITATEA A PENSIONARILOR TRAIESC CU PENSII SUB 1000 LEI, poate Nu stiti ca santem pe Ultimul LOC,in Uniunea Europena, in ceea ce priveste SARACIA,>santem cei mai saraci si oamenii NU au cu ce sa-si plateasca intretinerea si Medicamentele,;>>Cum comentati dvs.???!!
    Din 1990 si pana in prezenr toate GUVERNELE au FURAT,si s-au imbogatit pe seama populatiei,;
    dar NU s-a CONFISCAT ,;AVERILE ACUMULATE NECINSTIT,au stat,cateva luni la Mititica sau la Domiciliu,au scris cateva carti {copy-paste},si-au devenit Scriitori,>>gen Coposu,Popescu;Becali,,etc,si-si vad in continuare de AFACERI

  2. Dle scriitor.Ambele gasti ,ca sunt de fapt niste gasti care isi urmaresc oarece interese,trebuie puse la punct.Nu am nimic cu oierii si sunt si vanator.Insa scapati din vedere un aspect foarte important,ambele gasti vor sa faca ce doresc,dar pe terenurile altora.Adica barbarii astia care se dau ciobani,dar proprietarii de oi sunt niste ghiogari ancestrali,vor sa nu cheltuie nici un ban pe timpul iernii cu hrana animalelor care dau branza ,lapte ,unt si oua,iar daca o sa mergeti pe la tara o sa vedeti ca distrug absolut tot pe unde trec.Ca sa nu mai vorbesc de barbaria de care dau dovada lasand oile sa fete din mers cu zapada pana la nivelul capului.Cat despre trogloditii care au pusti si cica fac sport am exact aceiasi opinie,fac ce vor pe terenurile care nu le apartin.Imaginati-va ca legi face in parlament si vanatorul….Nistor senatorul.Melinte deputatul,etc.
    Ambele gasti trebuiesc obligate sa respecte dreptul de proprietate a detinatorului de teren si problema se rezolva de la sine.Unde ati mai vazut dvs carduri de oi traversand autostrazi sau sosele rapide.Pana si pe timpul comunistilor era aplicat luatul oilor la obor pana se plateau daunele produse.Paduri nu mai exista din cauza pasunatului.

LĂSAȚI UN MESAJ