„E o comuna cu buget marisor si se pot face multe”

„M-am trezit dintr-odata in mijlocul furtunii”, marturiseste Ionel Popa, fostul viceprimar al comunei Margineni. Niciun norisor nu anunta evenimentele neplacute care aveau sa urmeze: cercetarea primarului Marcelin Solot pentru abuz in serviciu si fals intelectual, apoi demisia acestuia si obligatia de a prelua toate sarcinile care ii revin primului gospodar al comunei.

„A fost un moment foarte dificil, recunoaste Ionel Popa. Eu ma ocupam mai mult de igienizarea comunei, de curatirea rigolelor, de balastari, de serviciile sociale. Eram la munca de jos, ca sa fiu mai direct. Dintr-odata, m-am trezit chemat la Parchet, in calitate de martor. Prea multe nu stiam, insa, deoarece eu eram mai mult pe teren si intre noi era o relatie mai rece.” Ionel Popa e singur de aproape trei luni si pare ca s-a acomodat cu situatia.

PUBLICITATE

„Problema cea mai importanta e sa finalizam proiectul privind iluminatul public, sustine el. Mai sunt de montat acumulatori, lampi, apoi facem receptia. O alta grija, a mea, o reprezinta drumurile. Unele trebuie balastate, altele macar indreptate cu autogrederul. De la ultimele ploi au aparut gropi si denivelari.”

Singur, dar ajutat de consilieri

Ionel Popa e si primar, si viceprimar. „Cred ca ma descurc singur câteva luni. E mai complicat sa mai aduci pe cineva. M-am gândit ca s-ar putea sa apara iar probleme si e dificil când unul trage dreapta, iar altul stânga!” Vorbeste simplu, deschis, fara ocolisuri despre mandatul fostului primar.

„A facut multe lucruri – drumuri, sistemul de iluminat, canalizarea -, dar in altele s-a impotmolit. S-au facut greseli in aplicarea legii, in realizarea documentatiei, la unele lucrari nu s-au scos avize, la altele nu s-a intocmit nici proiectul…” In graba de a face, documentatiile au ramas pe planul doi. Cu toate neplacerile din ultima vreme, „atmosfera e buna in primarie, sustine Ionel Popa. Exista comunicare intre angajati si in comuna lucrurile merg bine. Tin permanent legatura cu consilierii si ii intreb ce nevoi au cetatenii si ce probleme mai apar.”

„Sunt foarte mândru de copiii mei”

Adevarat, nu era pregatit sa preia functia de primar, dar crede ca isi va incheia cu bine misiunea: „Eu muncesc de la 16 ani, marturiseste fostul vice. Intâi am lucrat pe un santier de constructii, iar din 1986 pâna in 2012, la Compania Regionala de Apa Bacau, fosta RAGC. Nu ma tem de munca!” Desi are doar 48 de ani, in curând va fi bunic: are o fiica de 29 de ani, casatorita in Italia, care va fi mamica, si un fiu de 26 de ani, care a terminat Facultatea de Drept, dar e sofer de TIR si are un salariu extrem de motivant. „Sunt foarte mândru de copiii mei, marturiseste primarul.

Fiica mea si-a facut casa in curte cu mine, iar baiatul si-a cumparat teren si urmeaza sa-si construiasca prin programul «Prima casa».” Acasa lucrurile merg bine, mai greu e la slujba, unde simte un oarecare stres. Totusi, cu rabdare, cu bunavointa, lucrurile se rezolva, sustine Ionel Popa. „Mai e ceva de facut in Margineni?” il intreb eu. „Sigur, chiar foarte multe. Trotuare, asfaltari, extinderi de retele…

E o comuna cu un buget marisor si se pot face multe lucruri frumoase. Important e sa exista o echipa buna, sa existe respect, intelegere si comunicare. De unul singur nu poti sa faci nimic. E esential sa intelegi asta atunci când iti asumi sa fii primar!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ