Pe picior de plecare, grabit sa ajunga la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est cu documentatia pentru extinderea unei lucrari de la Scoala Ciuturesti. Asa l-am gasit pe Constantin Burca, primarul interimar al comunei Odobesti, fost “vice” inainte de condamnarea lui Ionel Galatanu (primar ales).

Ii displace sa discute despre acest subiect, totusi precizeaza: “Pentru mine a fost un mandat linistit, normal. Am colaborat foarte bine cu Ionel Galatanu pentru ca interesele comunei sunt mai importante decât amicitiile sau conflictele personale.” Chiar daca fostul edil a fost arestat, locuitorii nu au avut de suferit, ne asigura Constantin Burca:

“S-au facut lucrari de balastare a tuturor ulitelor, de intretinere a scolilor si a fost modernizat iluminatul public, care va functiona pe baza de panouri fotovoltaice. E un proiect finantat pe Grupul de Actiune Locala, in valoare de 170.000 de lei, care e aproape finalizat. Mai trebuie sa montam panourile si acumulatorii”. Un al proiect important e cel de reabilitare a patru scoli, una din Odobesti si trei din Ciuturesti, pe ADR N-E, care va fi cofinantat din bugetul local cu 20 la suta. Si acesta e demarat: “La Odobesti mai sunt de adus caloriferele si centrala termica, iar in Ciuturesti, de executat acoperisul uneia dintre scoli”.

PUBLICITATE

De ce sa nu faca sport?

Sa asfalteze toate ulitele pentru ca oamenii sa scape de noroi, asta va incerca sa faca noul primar, ceea ce nu e chiar imposibil. “Am inceput cu satul Odobesti, unde speram sa asfaltam 9,08 km cu bani de la Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale. Asteptam rezultatul evaluarii.” Exista proiecte noi, dar si proiecte vechi, depuse de Ionel Galatanu:

“Trebuie sa le duc la bun sfârsit pe toate. Ma straduiesc sa continui investitiile pentru ca locuitorii sa nu sufere din cauza ca fostul primar a agresat doua persoane si a fost condamnat. Am putin timp inainte.” Timp putin si dorinte multe. Foarte tânarul edil stie ce le-ar mai trebui locuitorilor, el insusi fiind nascut si crescut aici. “Va iubesc oamenii?” il intreb.

“Da, cred ca da, eu asa simt. Ma opresc pe drum sa-mi spuna toate necazurile lor, iar eu stau de vorba cu fiecare. II ascult si incerc sa-i ajut, daca pot.” Constantin Burca nu e de acord ca locuitorii de la tara, fiind rupti de munca, nu mai au chef sa faca sport, dimpotriva, sustine el, sunt multi tineri care ar vrea sa joace un fotbal, duminica. Nu e mai bine la sala decât la crâsma? Cu siguranta. “Vreau sa construiesc o baza sportiva in Ciuturesti. Ar costa vreo sapte miliarde de lei vechi si voi incerca sa accesez fonduri pe mai multe surse. Stiti câti s-ar folosi de aceasta investitie? Aproape 400 de copii si vreo 700 de adulti. Acum vin sa joace fotbal si handbal in sala din Odobesti.”

Vor sa fie mai aproape de oras!

S-au dus vremurile când oamenii din Odobesti se multumeau cu putin. Acum vor mai aproape de oras, dar nu ca distanta, ci ca stil de viata si conditii. Umblati prin lume si intorsi acasa mai “luminati”, mai informati, vor sa aiba teren de tenis pentru copiii indragostiti de Halep, dar si canalizare, asfalt, sala de festivitati…

“Cei din Ciuturesti mereu ne spun ca au nevoie de un camin cultural, cum a fost odata, demult. Au avut camin mare, dar s-a degradat. «Nu avem unde organiza un spectacol, o nunta, un botez, o aniversare! Unde sa ne ducem?», se plâng ei si ii inteleg perfect. Eu sper sa reusesc sa fac acest camin. Avem unul in Odobesti, de pe vremea comunistilor dar, pentru ei, e departe. Si acesta trebuie reparat si varuit”, arata primarul conservator.

“Membru ALDE”, ma corecteaza, repede, Constantin Burca. Pentru cei mai putin implicati in politica, ALDE este Alianta Liberalilor si Democratilor, nascuta din fuzionarea Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator al lui Tariceanu. Si primarul, constructor structuralist de profesie, a umblat prin lume, dar s-a intors acasa, sa faca ceva pentru ai lui.

primaria

„Fireste ca voi candida!”

Il intreb pe Constantin Burca ce face primarul când nu e doar primar, adica in timpul sau liber. “Pai nu prea am timp liber. Cu cinci baieti, ce timp liber sa mai am? Incerc sa ma impart intre primarie si familie. Ca primar, esti sunat la orice ora, ba s-a intrerupt curentul, ba a iesit scandal nu stiu unde… Trebuie sa fii mereu pe baricade ”, explica edilul, zâmbind. Asa aflu ca, la 42 de ani, are cinci copii, cel mai mic de opt ani, iar cel mai mare de 16, elev la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Bacau.

Cu atâtea proiecte in minte, presupun ca va candida la alegerile din iunie 2016. “Voi candida, fireste ca voi candida, raspunde Constantin Burca, usor mirat ca-i pun asemenea intrebare. Sunt o multime de lucruri de facut. Trebuie sa terminam de asfaltat toate drumurile, sa renovam Caminul Cultural Odobesti, sa facem o baza sportiva la Tisa-Silvestri, ca si acolo sunt oameni tineri, si, cel mai important, sa realizam proiectul de apa-canal, pentru ca de aici incepe civilizatia, de la curatenie. Documentatia e intocmita, dar trebuie actualizata.

Nu stiu daca voi câstiga alegerile, dar imi doresc sa se spuna despre mine, peste ani, ca sunt omul care a adus apa si canalizare in comuna. Sper ca voi reusi. Sunt tânar, in putere, sunt invatat sa muncesc si sunt foarte motivat. Eu vreau lucruri simple: sa fie curatenie in comuna si buna colaborare, ca la mine acasa!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Toți spun ca vor trage apă în comună dar sunt numai minciuni.în Tisa Silvestri nu să făcut nimic nici măcar scoala este o mizerie cruntă .nai de ciuturesti se vorbește de Tisa nu .vrem apă curentă și gaz .în traian cum o fost posibil și in alte comuni nu ?

  • Un bravissimo sindaco. E sempre disponibile e ha tanta voglia di realizzare tante cose per la sua carriera soprattutto per i suoi citadini. Lo ho conosciuto di persona. Il sig. Burca alla Primeria e mi è sembrata una ottima persona

  • Nu e adevarat ,scoala a fost renovata ,se construieste gradinitza ,sau facut statii de autobuz….si ca sa fie curatenie si minorii,si adulti pot face tot posibilul sa nu mai fie mizerie….d.m primar se ocupa de toate necazurile cetatenilor ,chiar si in timpul liber ….nu mai judecati fara sa stiti.

 2. sunteti sanatosi la cap?
  In Tisa se face gradinita pntru ca domnul galatanu a facut proiectul si este aprobat din anul 2009,toate proiectele pe Scoala Tisa si Ciuturesti sunt facute de domnul Galatanu,acest domn Burca este primar din mila consilierilor ,nu a facut nimic,dar nimic,toate proiectele sunt ale domnulu Galatanu,au fost aprobate de cand era domnul Galatanu primar.Si ce zice acest domnu Burca?Ca v rea curatenie ca la el acasa?care casa?a facut datorii de 10 miliare de de lei ,i-a luat camatarii tot,si casa si tot ce avea,copii lui stau pe unde apuca,Are datorii la toti cetatenii satelor din comuna.ce gospodar?Nu mai vedem adevarul?

  • ce este asasas cu ce se manaca fi mai explicid cind spui de odobest ce sa facut pe timpul lui celalalt primar nu cred ca mai este cineva in stare doar daca va veni din nou acel primar doar sasa

 3. Scuzati-ma va rog, dar cine va da dreptul sa judecati, fiecare raspundem de faptele noastre, daca domnul Burca a pierdut sau castigat ceva este problema d-lui, si eu sunt cetatean dintr-un sat din com Odobesti, dar nu mi-a batut dl Burca in poarta sa-l imprumut cu bani, cum poti spune dumneata ca are datorii la toti din comuna? Cum sa faci astfel de afirmatii cum ca copii stau pe unde apuca?! Felicitari domnului Primar Galateanu a adus in comuna nu doar proiecte, a adus ONOARE, MUNCA si RESPECT, mare pacat ca unii il judeca! Felicitari si domnului Primar Burca Constantin si d-lui este ONEST, MUNCITOR si cu mare RESPECT fata de comuna

LĂSAȚI UN MESAJ