Doua strazi centrale, privite cu masuri diferite de autoritati

Intersectia Bulevardului Unirii cu strada 9 Mai, din Bacau, zona foarte aglomerata de altfel, este una a minunilor si defectelor urbanistice. Oricum, cu o densitate mai mare decât prin alte parti ale orasului.

Poate ca din exces de zel, poate din lipsa de viziune a edililor, zona are câteva „bube” care nu doar ca atrag atentia, dar sunt deranjante de-a dreptul. Una intrata deja in folclorul local este „furunculul” din mijlocul intersectiei, cu rol de sens giratoriu, care intriga privitorul si stânjeneste soferii. S-a promis gasirea de solutii pentru corectarea situatiei, dar „vulcanul primarului”, cum i se mai spune, a ramas pe loc, gata sa erupa. Un lucru bun care s-a facut in zona intresectiei a fost parcarea din fata blocurilor de pe strada 9 Mai, peste drum de ruina fostului teatru de animatie, o alta minune arhitectonica.

dale1

PUBLICITATE

Parcarea era utila si a inlocuit un spatiu vast, un trotuar lat cât in China, aparent fara utilitate. S-au pus garduturi, s-au pus pavele noi, semafoarele au fost mutate la zeci de metri de intresectie, sa faca pietonul si mai multa miscare. Numai ca pavelele de pe strada 9 Mai, din zona parcarii, se termina brusc exact când sa dea coltul si pe Bulevardul Unirii, inspre Autogara. Acolo, prin fata blocurilor, au ramas aceleasi pavele sparte de pe vremea lui Pazvante, care din loc in loc se afunda si sunt unduite de parca ai merge cu barca pe valuri. Pare ca zona a fost abandonata, de parca nu ar trece si pe acolo votanti.

dale2

Revenind pe strada 9 Mai, in aceeasi zona, dar in fata blocului 31 (inspre Administratia Financiara) gasim alte doua minuni. Una este aceea ca s-au facut modernizari la parcari, la trotuare, la aleile de acces inspre blocuri. Numai ca, desi a fost proiect cu finantare europeana, muncitorii au fost români, asa ca din trei alei de acces inspre blocuri, doar doua au fost facute, iar una a fost lasata intr-o stare jalnica, parca in chip de razbunare impotriva vreunuia care locuieste in acea scara. Si tot acolo, de curând, tot spatiul verde, cu iarba si tot ce era acolo, a fost ras din temelii. In loc s-a turnat pamânt proaspat si s-a pus samânta de iarba, pe care o manânca ciorile. Si aleea, si lucrarea aparent inutila cu pamântul si dalele de la coltul blocului 9 Mai / Unirii, si „furunculul” si cine mai stie ce au o vaga aroma de ciubucareala.

Am incercat sa gasim la autoritati explicatii pentru unele din aceste probleme, dar raspunsul e greu de dat si se lasa asteptat, chiar daca e campanie electorala si promisiunile abunda.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ