O minora din comuna Racaciuni a disparut de-acasa din luna august. Parintii au sesizat politia. Dupa mai bine de doua luni, a fost gasita abandonata in spitalul din Onesti. Madalina I. spune ca a fost rapita, sechestrata, violata si obligata sa intretina relatii sexuale cu numerosi barbati. Pentru ca a fost amenintata ca va fi omorata daca va spune ceva, ea le-a declarat politistilor ca a facut-o de buna voie. Cercetarile de inceput arata ca in Onesti exista o retea de proxeneti.

Un caz incredibil. Totul a inceput intr-o seara din august, pe peronul unei gari din Romania. O fata a fost rapita si inghesuita in portbagajul unui taxi. De acolo a ajuns in municipiul Onesti, intr-un apartament. A fost silita sa intretina relatii sexuale cu numerosi barbati. Proxenetii n-au tinut cont nici de faptul ca fata era virgina. Rezultatul a fost dureros. Minora a ramas insarcinata si proxenetii i-au provocat un avort. Madalina I. a ajuns pe patul spitalului, dupa mai bine de doua luni de cand fusese rapita. Parintii sunt disperati, fata se afla in stare de soc. A fost dusa de parintI intr-o alta localitate, pentru a fi ferita de o noua rapire. Acolo, ne-a povestit drama prin care a trecut. &#8222In luna august, intr-o seara, ma aflam in gara Adjud. Fusesem la o matusa sa o ajut la treaba. Stateam si asteptam trenul. De mine s-au apropiat doua persoane, un barbat si o femeie. M-au apucat de maini, m-au imobilizat si m-au urcat intr-un taxi, in portbagaj. M-am trezit intr-un apartament cu patru camere din Onesti. Femeia mi-a spus ca voi fi data la produs. Am tipat, am implorat-o sa ma lase sa ma duc acasa, eram virgina. Nu m-a ascultat. Chiar in acea seara m-a dat la patru baieti, care ulterior am aflat ca erau taximetristi”, povesteste Madalina.

Mai bine de doua luni de cosmar

&#8222In fiecare zi ma dadea la diferiti barbati. In apartament mai erau trei fete. Una, Raluca, a plecat, cica au dus-o in Italia, la produs. Toate erau lovite, vinete pe la fata. Intr-o zi, dupa ce barbatul si femeia au plecat in oras cu banii luati de pe mine, am vrut sa sar pe geam. Apartamentul era la etajul doi. M-au vazut vecinii si mi-au spus sa intru in camera. M-au parat femeii care m-a batut. In fiecare zi se perindau prin apartament numerosi barbati. Intretineau relatii sexuale cu mine si cu celelalte fete. Cred ca ne puneau ceva in bautura, ne ameteau, probabil droguri. Imi amintesc ca femeia m-a obligat sa beau si sa mananc carne de porc, am refuzat-o, eu sunt adventista, dar nu s-a lasat pana n-am inghitit cateva imbucaturi. Noaptea mi-a fost rau si am vomat pe asternut. M-a lovit si mi-a spus sa curat cearsaful. M-a pedepsit dandu-ma la trei baieti. Cand avea comenzi pe care le primea pe telefonul celular, ma urcau in portbagajul masinii si ma duceau la hoteluri. Unul mare si altul mai mic, ceva ce-i spunea parca &#8222Sport”. Nu puteam fugi de-acolo. Ma spiona, iar taxiul facea inconjurul hotelului. Odata ne-a oprit politia, la iesire din hotel. Barbatul m-a tras mai in spate si ma tinea de dupa ceafa. Imi soptea ca daca spun ceva ma omoara. Imi vopseau parul in diferite culori, sa se ascunda de politie. Cred ca ramasesem insarcinata. Nu ma lasa sa fac sex cu prezervative. Saptamana trecuta, femeia mi-a dat o pastila. Am ametit. Nu stiu ce mi-a facut. M-am trezit la spital plina toata de sange. M-au chiuretat, cica aveam o sarcina in sapte saptamani. M-au intrebat de unde sunt, le-am spus, pentru ca nu aveau nici un nume. Au anuntat politia. Au venit politistii din Racaciuni si mi-au luat o declaratie. Eram in stare de soc si mi-era teama. Au facut intr-asa fel incat sa para ca m-am dus de buna voie. Cu asta au rezolvat cazul. Au anuntat parintii care m-au luat din spital”, isi incheie Madalina povestea.

Semne de intrebare intr-un caz ciudat

Suntem in posesia adresei unde se afla apartamentul, precum si a prenumelor celor doua persoane, femeia si barbatul. Chiar daca fata a declarat ca s-a dus de buna voie in acel apartament, era totusi o minora si relatiile sexuale cu astfel de persoane sunt pedepsite de lege. Asa ca, oricum, cazul nu este rezolvat. Exista o retea de proxeneti in Onesti? &#8222Toti taximetristii stiu de povestea mea”, spune Madalina. Exista si un numar de masina care in ziua externarii fetei a dat tarcoale spitalului din Onesti. Biletul de iesire din spial, nr. 2913, din 24 octombrie, mentioneaza diagnosticul: &#8222avort incomplet 7 saptamani”. Minora a stat internata la Sectia Ginecologie de la 22 pana la 24 octombrie. Indiferent de situatie, la mijloc este vorba despre o minora, insa nimeni nu s-a mai interesat de fata. Se pare ca totul a fost lasat balta. Odata ce fata a fost gasita si pe deasupra a mai dat o declaratie pe care ea insasi o considera falsa, ancheta ar fi trebuit continuata. Politia nu a facut nici un gest.

Scris de Dan MINDIRIGIU


PUBLICITATE