Succesele voleibalistelor de la Stiinta au facut pui. De duminica, Bacaul are o noua campioana nationala.

De data aceasta, la minivolei, o premiera pentru orasul nostru. CSS Bacau si-a adjudecat turneul final desfasurat pe teren propriu, incununând cu medalia de aur un sezon in care a câstigat 20 de partide din tot atâtea meciuri.

Ultimul succes, cel din finala in care s-a impus cu 3-2 contra Lugojului, a fost, in mod cert, si cel mai dificil. Dar si cel mai frumos!

PUBLICITATE

Conduse cu 0-2 la seturi, jucatoarele antrenate de Dumitru Matanie si Traian Snel au avut puterea, inteligenta si stapânirea de sine de a reveni si de a intoarce meciul si titlul in favoarea lor.

Sub ochii antrenorului Stiintei, Florin Grapa (“un turneu foarte bun”) si intr-o atmosfera electrizanta creata de parintii si suporterii prezenti in sala de sport a CN “Vasile Alecsandri”, CSS Bacau a câstigat urmatoarele doua seturi la 8, respectiv 12, pentru ca in tie-break sa reuseasca un 15-10 cu adevarat de aur; la propriu si la figurat.

In formula Alexandra Adragai, Iulia Matanie, Nicola Juncu, Denisa Sava, Madalina Airoaie, Neidi Enache, Bianca Dodan, Bianca Popa, Carina Nastasa, Ioana Bunea, Maria Bahrim si Bianca Ailincai, bacauancele au completat astfel marsul triumfal inceput in toamna si continuat acum, la turneul final, unde, au invins in grupa pe CSS Târgoviste cu 3-1, Juvenil LPS Brasov cu 3-0, CSS Lugoj cu 3-1 (o repetitie pentru finala, asadar) si, in semifinale, cu 3-2 pe CSS Buzau. “Fetele au fost cu adevarat extraordinare.

Personal, insa, ma simt de parca as fi alergat un maraton”, a declarat, epuizat, antrenorul CSS Bacau, Dumitru Matanie, care a adaugat: ” Este cea mai fericita zi din cariera mea de antrenor. De câte ori iesi in viata campion national?”. Pai, probabil ca prima oara e mai greu.

[wonderplugin_gallery id=”250″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ