Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, astăzi, deschiderea licitației pentru autostrada Bacău – Brașov. Prezent pentru a inspecta șantierul șoselei de centura a municipiului Bacău, ministrul a anunțat că vineri a fost activată pe SEAP licitația pentru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate.

“Acest proiect intră în linie dreaptă iar ofertele vor fi deschise pe 8 iulie”, a spus el.

Varianta ocolitoare Bacău va fi finalizată înainte de termenul stabilit în contract, în condiţiile în care stadiul lucrărilor este de 20%, la două luni de la demararea lucrărilor, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

“Finalizăm Varianta Ocolitoare Bacău înainte de termenul stabilit în contract! Am verificat lucrările la “Varianta Ocolitoare Bacău” şi am constatat că stadiul fizic este de 20%, în condiţiile în care constructorul a început lucrările în urmă cu 2 luni. O mobilizare exemplară! Chiar dacă vremea nu este optimă pentru lucrări pe şantier, am văzut că utilajele şi muncitorii sunt pe teren şi îşi fac treaba. O astfel de mobilizare aştept din partea tuturor constructorilor care au contracte cu statul român.

Să-şi respecte angajamentul, să lucreze cu seriozitate, să se încadreze în termenul stabilit şi să-şi plătească subcontractorii români!”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Senatorul Dragoș Benea a declarat că spera ca, în câteva luni să se discute și de licitația pentru autostradă.

“Azi se împlinesc exact două luni de cânt domnul ministru a venit să demonteze o știre falsă cum că muncitorii de pe șantierul centurii au plecat. Au trecut 60 de zile, din care 40 a plouat, cel mai mare inamic al nostru fiind apa”, a spus senatorul Benea.PUBLICITATE