În vederea promovarii noului Program National de Dezvoltare Rurala, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va însoti Caravana PNDR 2014-2020 în judete din zona Moldovei, respectiv Bacau, Galati, Botosani, Suceava, iar ulterior zona de sud-vest, Caras, Mehedinti.

Deja, ministrul de resort a parcurs cu aceasta caravana alte sase judete din tara, respectiv Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures si Cluj. Deocamdata, nu se stie exact data când oficialul va ajunge in judetul Bacau. Cert este ca luni, 17 august, si marti, 18 august, ministrul va vizita judetul Suceava. Prin urmare, este posibil ca intreaga caravana, inclusiv echipa condusa de ministrul Daniel Constantin, sa ajunga in Bacau spre sfârsitul saptamânii, dupa ce va trece prin judetele din nordul Moldovei.

Potentialii beneficiari ai fondurilor europene vor fi informati în cadrul întâlnirilor din teritoriu despre simplificarile aduse noului program, despre sistemul online si în mod continuu de depunere de proiecte, despre partea de achizitii cu beneficii si simplificari atât pentru sectorul public, cât si pentru cel privat, precum si despre avize, care nu mai sunt necesare la depunerea proiectului, ci doar la momentul în care semneaza contractul de finantare.

PUBLICITATE

Cu ocazia acestor vizite, fermierii vor afla si despre avantajele trecerii la o forma de organizare bazata pe grupuri de producatori si cooperative.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ