18 mai 2024
ActualitateMinisterul Mediului a interzis pescuitul comercial pe lacurile Răcăciuni și Berești

Ministerul Mediului a interzis pescuitul comercial pe lacurile Răcăciuni și Berești

Ministerul Mediului a anunțat interzicerea pescuitului comercial pe lacurile Răcăciuni și Berești, în conformitate cu comunicatul emis de către Centrul Regional de Ecologie
(CRE) Bacău.

Motivele din spatele acestei decizii includ declinul fondurilor piscicole, gestionarea slabă, braconajul și pescuitul comercial excesiv, precum și debitele reduse ale râurilor și secarea bălților.

Această măsură are ca scop protejarea apelor și a ariilor naturale protejate, evidențiind necesitatea unei schimbări în abordarea conservării mediului înconjurător.Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a aflat astăzi pe lacul Berești pentru a marca implementarea acestei măsuri, subliniind importanța protejării ecosistemelor acvatice pentru agrement, pescuit recreativ și alte activități care nu afectează mediul în mod negativ.

Această inițiativă servește ca un semnal pentru toate agențiile din subordine pentru a acorda o atenție deosebită protejării ecosistemelor acvatice.

În contextul acestei interdicții, pescarii sunt îndemnați să acționeze în conformitate cu regulile și să raporteze orice caz de braconaj la numărul de urgență 112.

Respectul față de natură și față de regulile de pescuit este esențial pentru întreaga comunitate a pescarilor, iar menținerea curățeniei și respectarea dimensiunii minime a capturilor sunt aspecte cruciale în această privință.

Este nevoie de angajamentul tuturor pentru protejarea și conservarea ecosistemelor acvatice pentru generațiile viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri