Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului pe 5 Iunie, în fiecare an, reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

Azi, 5 iunie 2018, în Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, eleva Mariana Farauanu de la clasa a X-a D a demonstrat colegilor săi că Pet-ul poate fi utilizat ca miniseră sau solar atunci cănd vrei să dezvolți plantele preferate! În cazul ei, bulbii de gladiolă au încolțit și au fost plantați în rondul cu flori din curtea școlii care este întreținut de elevi claselor a X-a D și a X-a E, coordonați de prof. de biologie-ecologie Hulea Constantina.

De asemenea, această zi ne oferă ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus.

Tema din acest an, „Combate poluarea cu plastic”, îndeamnă ca factorii responsabili și comunitățile să se unească și să găsească alternative durabile la utilizarea excesivă a plasticului care poluează mediul înconjurător și ne amenință sănătatea! Elevii din ambele clase au adunat PET-urile folosite după consumul de băuturi răcoritoare îmbuteliate în primele 3 ore de curs și au remarcat că, doar într-o zi, în școala noastră se adună saci întregi!

Și pentru că și școala e o altfel de seră, Consiliul Școlar al Elevilor din colegiul nostru, coordonat de prof. Andrioaie Ana Maria și consilier educativ prof. Lungu Diana, a organizat Concursul „Victorie prin cooperare interdisciplinară”, sărbătorind în mod activ Ziua Învățătorului.

Poate că nu este întâmplător ca Ziua Mondială a Mediului este de Ziua Învățătorului! Elevii din cele două clase vor participa mâine și la Festivalul Științelor organizat de Muzeul de Științe ale Naturii „Ion Borcea” Bacău- partenerul nostru în eco-educație.

La mulți ani, iubitorilor de mediu sănătos!

La mulți ani, Învățătorilor!
prof. Constantina Hulea

Alte articole