Bacăul găzduiește de vineri și până duminică ediția cu umărul zece a Cupei României la minifotbal. Organizată de Federația Română de Minifotbal în parteneriat cu SC TNT Bacăul, competiția a reunit la start 91 de formații repartizate în 31 de grupe. Inițial își anunțaseră participarea 93 de echipe, însă Mausoleul Mărășești și HDS Turnu Severin au declarat forfait.

Ziua de vineri a fost rezervată integral partidelor din grupe, de sămbătă urmând să-și intre în drept meciurile eliminatorii.

„Cupa României este o competiție populară, cu mare priză. O dovedește și faptul că anul trecut, la Sibiu, am avut 96 de participante, iar acum, aici, în Bacău, avem 91 de echipe”, a declarat președintele Federației de Minifotbal, Ioan Onicaș, care a dezvăluit, în premieră, că luni la prânz va semna un protocol de colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, ceea ce reprezintă un pas decisiv în procedura de transformare a FRM în federație națională.

„Cupa României este a doua competiție ca importanță. Am început în 2010, cu 24 de echipe participante, iar acum depășim în mod constant pragul de 90.

Pentru noi, ca Federație, anul acesta este unul greu deoarece ne pregătim să participăm cu echipa națională de minifotbal la cea de-a treia ediție a Campionatului Mondial, care se va desfășura în Australia, deplasare ce necesită un buget destul de costisitor, în jur de 50.000 euro.

Am fost la precedentele două ediții, în Statele Unite și în Tunisia și, totodată, am participat la toate Campionatele europene organizate până acum, trecându-ne în cont șase titluri continentale”, a precizat vicepreședintele Federației, Paul Costaș.

„Este greu fără sponsori consistenți, însă e bine că avem lângă noi oameni care pun umărul și aici l-aș aminti pe domnul Marius Constantin, de la Fortuna Sports, partenerul tehnic al Federației. Un ajutor consistent este și cel al domnului Daniel Rusu, de la TNT, care ne ajută la organizarea actualei ediții a Cupei României.

Din păcate, neimplicarea autorităților locale ne-a creat unele probleme, însă am convingerea că vom duce la bun sfârșit și în cele mai bune condițiuni această competiție care exprimă cât se poate de bine devzoltarea minifotbalului ca sport de masă”, a completat Ioan Onicaș.

„Într-adevăr, este un proiect greu în condițiile în care doar noi și Federația asigurăm finanțare pentru derularea Cupei, dar suntem încrezători că vom face față cu brio angajamentului luat”, a precizat reprezentantul TNT, Daniel Rusu. De notat că echipele eliminate din Cupa României se pot înscrie în Cupa Fair-Play, o competiție de consolare.

Iată primele rezultate înregistrate de echipele băcăuane participante la Cupa României

Barrier Bacău- AS Liberto 5-3 (grupa 7), Coriolan Bacău- Temad 3-1 (grupa 9), Ary&Roby Buftea- Play Sport Cafe Bacău 4-4, băcăuanii au câștigat la 7 metri, Play Sport Cafe Bacău- Eoectroconat Deva 3-3, echipa din Deva s-a impus la 7 metri (grupa 19), Boldor Florex- Copanex Bacău 3-2, Metropolis- Copanex Bacău 2-1 (grupa 23), Golden Boys Bacău- Real Criscior 10-1 (grupa 26), TIV All Star- Voința Bacău 6-0, Ares- Voința Bacău 5-1 (grupa 27), Inter Călan- Gimsport Bacău 1-1, Inter Călan a câștigat la 7 metri (grupa 30).