Pe 23 septembrie, la Maribor, in Slovenia, va debuta prima editie a Ligii Campionilor la minifotbal. Iar Bacaul va fi acolo! Reprezentat de cea mai galonata echipa a judetului, Golden Boys. “Baietii de aur” au fost repartizati in grupa Q, alaturi de campioana Belgiei, Sixte Brain, de bulgarii de la KCM Plovdiv si de Sport Fraternity of the Cathedral, din Muntenegru.

“La prima vedere, este o tragere destul de buna, chiar daca nu cunoastem prea multe detalii despre adversari. Oricum, fiind vorba de Liga Campionilor, este clar ca vom avea parte de meciuri foarte tari”, a declarat portarul echipei bacauane Gabi Cosa.

Avantajul experientei

“Am cautat pe net date despre adversarele noastre, dar nu am gasit mare lucru. La urma-urmei, important este ca noi sa ne facem jocul nostru. Sunt convins ca va fi o deplasare frumoasa si o experienta placuta”, a afirmat capitanul Golden Boys, Sergiu Matei, care a adaugat: “Personal, sunt foarte increzator si mi-as dori enorm sa ajungem in primele opt echipe de club din Europa.

Este greu, dar nu imposibil, mai ales ca suntem o echipa cu mare experienta. Ne cunoastem de multa vreme, iar acest lucru reprezinta principalul nostru avantaj”.

Cauta finantare

Despre forta grupului a vorbit si veteranul lotului, Florin Romascanu: “Noi contam foarte mult pe coeziunea dintre noi. Inainte de toate, suntem un grup de prieteni. Asta ne-a si asigurat obtinerea de rezultate de-a lungul anilor. Din pacate, cred ca suntem singura echipa la acest nivel fara un sponsor. Daca exista cineva dispus sa ne ajute din punct de vedere financiar, este binevenit.

Noi suntem mândri ca vom reprezenta Bacaul la o competitie precum Liga Campionilor si speram sa o facem cât mai bine”.

Reveniri in lot

Golden Boys si-a oficializat lotul cu care se va prezenta la editia inaugurala a Ligii Campionilor ce va reuni la start 68 de echipe: Gabi Cosa si Bogdan Ciobanu- portari; Sergiu Matei, Ionut Panainte, Tibi Beceru, Costin Lupu, Bogdan Manoila, Marius Dobos, Titi Câmpanu, Bebe Braescu, Florin Romascanu, Sorin Ghius si Ionut Furtuna.

Dupa cum se poate observa, in lotul bacauan figureaza si o serie de come-back-uri: fostul mijlocas dreapta al FCM Bacau, Tibi Beceru, multiplul campion european de minifotbal Sorin Ghius si Ionut Furtuna.

Gazon natural

Bacauanii vor pleca spre Maribor pe 21 septembrie, cu un microbuz. Competitia va incepe pe 23 si se va derula pe parcursul a trei zile. Interesant este ca, spre deosebire de competitiile clasice de minifotbal (campionate nationale, cupe, Campionat European), Liga Campionilor se va desfasura pe terenuri cu iarba naturala si nu pe teren sintetic.

“Pentru noi, faptul ca vom juca pe gazon natural ar putea fi un atu”, a precizat capitanul Golden Boys, Sergiu Matei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ