Partida dintre FCM Bacau si FCM Onesti (scor 5-0) a durat doar 44 de minute, oaspetii ramanand in sase jucatori!

Situatie inedita

Prima etapa a returului ligii a treia a consemnat o situatie mai rar intalnita pe terenurile de fotbal. Lidera Seriei l, FCM Bacau a invins cu 5-0 pe FCM Onesti la capatul unui meci care nu a durat nici macar o repriza. Astfel, in min. 44, arbitrul Ionut Ignat a fluierat finalul intalnirii deoarece oaspetii au ramas in doar sase jucatori. Altfel spus, cat pentru un meci de mini-fotbal.

Fara buletin

Ce s-a intamplat? In criza de efectiv, formatia de pe Trotus a inclus doi juniori in primul "unsprezece", pentru a se conforma cerintei Ligii a treia referitoare la utilizarea a minimum trei fotbalisti sub 21 de ani. Cei doi juniori, Manolache si Baboi nu au primit insa drept de joc deoarece nu aveau asupra lor actul de identitate. In aceeasi situatie s-au aflat alti doi juniori trecuti de oaspeti ca rezerve.

Explicatia observatorului

Arbitrul Ignat si observatorul Marin Petrescu au facut apel la articolul din regulament care prevede ca "in toate competitiile, identificarea jucatorilor juniori se face pe baza carnetelor de legitimare si a cartilor de identitate sau a pasapoartelor". "Lucrurile sunt clare: in absenta unui act de identitate, un junior nu poate evolua intr-o competitie organizata de FRF", a explicat, dupa meci, observatorul Petrescu.

Sens unic

Bulversata de situatie, FCM Onesti s-a prezentat pe teren cu o intarziere de zece minute si cu doar noua jucatori, Manolache si Baboi ramanand la vestiare. FCM Bacau a dominat categoric jocul, punctand prin Boghian, Vraciu, Dobos (2) si Apostu. Onestenii, in schimb, i-au pierdut, pe rand, si pe Chirila, Corman si Iordache, care au acuzat diverse accidentari. Ramanand in numai sase oameni, oaspetii nu au mai putut continua intalnirea.

Poenaru, nemultumit

In ciuda victoriei, antrenorul FCM Bacau, Gheorghe Poenaru s-a declarat nemultumit de situatie: "Un astfel de succes nu ma poate bucura. Ma deranjeaza faptul ca nu am putut juca un meci intreg, sa ne intram in mana", a spus Poe, care a organizat un antrenament ad-hoc ca substitut al reprizei lipsa. "Noi, FCM Bacau, nu avem nicio vina pentru situatia creata si chiar as dori sa nu se faca nicio speculatie in acest sens. Personal, n-am mai intalnit un asemenea caz", a comentat si decanul de varsta al "galben-albastrilor", Stefan Apostol.
Dan Sion