Cristi Sava a asistat în Norvegia la ședințe de „football after school”

Din aprilie, forul condus de Cristi Sava demarează proiectul „AJF Mobil” prin care copiii de la școlile băcauane din municipiu și din județ vor putea juca fotbal în cadrul organizat

Mingea este la centru. Dar foarte curând se va pune în mișcare. Și va ajunge în terenul tuturor școlilor din Bacău și din județ. Totul, în cadrul proiectului „AJF Mobil”, derulat de Asociația Județeană de Fotbal Bacău.

Intitulat „Mingea e în terenul tău”, proiectul, unul în premieră pentru România, va oferi elevilor posibilitatea de a juca fotbal în mod organizat. Fie în cadrul orelor de educație fizică și sport, fie după cursuri, în intervalul orar 13.00-16.00. „Programul orar îl vom stabili împreună cu profesorii de educație fizică.

PUBLICITATE

Cert este că, zilnic, de luni și până vineri, mini-van-ul AJF Bacău, încărcat cu tot echipamentul aferent- mingi, maieuri, copete etc- și având la bord doi antrenori va vizita, prin rotație, școlile băcăuane. La școlile din oraș, proiectul va avea la bază un parteneriat cu municipalitatea și va fi inclus în cadrul manifestărilor derulate sub titulatura «Bacăul, oraș european al sportului 2017», iar la cele din județ, colaborarea va fi cu Consiliul Județean.

AJF va co-finanța proiectul din sponsorizări și cu sprijinul financiar oferit de Federația Română de Fotbal. Un alt partener important este Federația Germană de Fotbal”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava.

La finalul fiecărei acțiuni, copiii vor fi recompensați cu mingi, tricouri, dar și cu alte materiale promoționale purtând imaginea mascotei „AJF Mobil”, simpaticul dinozaur Dino. „Important este ca acești copii să facă mișcare, cu precizarea că proiectul include și fetele, nu doar băieții”, a precizat Cristi Sava, care a adăugat: „Săptămâna trecută, am participat la un study-group organizat de UEFA și găzduit de Federația Norvegiană de Fotbal la Oslo.

Una dintre tematici a fost aprofundarea problemelor legate de fotbalul de bază, atât masculin, cât și feminin. M-a impresionat remarca unui oficial al Federației Norvegiene:

328

SHARES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Felicitări președintelui AJF Bacău Cristi Sava și tuturor celor care se implica în astfel de proiecte.Mereu am fost de părere ca fotbalul trebuie construit de la baza, din păcate noi începem cu acoperișul și apoi vrem rezultate.Bine ar fi sa se demareze și un proiect pentru dezvoltarea infrastructurii sportive (atât la sate cât și la orase).Modelul Spaniol este unul de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ