– zeci de comercianti au fost gasiti ca vindeau legume si fructe importate pe post de produse românesti

Nu mai este niciun secret ca, mai toti comerciantii din piete, pentru a-si vinde mai bine marfa, apeleaza la tertipuri mai putin ortodoxe. Cel mai des intâlnit mijloc de a-si atrage clientii este afisarea unor etichete care nu corespund cu realitatea.

Astfel, la un control recent efectuat de comisarii bacauani ai Protectiei Consumatorilor s-a constatat ca zeci de vânzatori care aveau la taraba legume si fructe aduse din afara erau etichetate ca fiind românesti.

„Din pacate, toata cantitatea de 757 kilograme controlata era cu abateri. Astfel, daca un fruct provenea din Grecia, el era vândut ca fiind românesc.

De altfel, toti cei 22 de operatori economici controlati au fost gasiti in neregula, motiv pentru care au fost sanctionati cu amenda totalizând 18.000 lei si 13 avertismente”, a declarat Alin Nastasa, seful Protectiei Consumatorilor Bacau.

Principalele deficiente au constat atât in lipsa informarii sau informarea incorecta asupra tarii de origine la legume/fructe de import, cât si lipsa informarii pretului pe kilogram sau nerespectarea conditiilor de depozitare prescrise.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Da in piața din câte știu eu nu ar trebui să vândă doar producători agricoli care detin certificat de producător, nu toți tuciurii care nu au fost o zi din viața lor la muncă Agricola!!

  2. Astia cumpara din magazine si vand in piata Agricultura n-a facut neam de neamul lor
    Ei detin certificate de speculanti.Daca sant tolerati isi bat joc de consumatori si preturile ne ard la buzunare ca asa e vara .

  3. Piata este plina de tigani care fac legea, muzica tare, certuri, injuraturi, mizerie, saracie si peste toate astea si comercianti tuciurii care te mint pe fata ca vand marfa romaneasca cand ei o au din afara. Sa le dea amenzi si sa se mai opreasca nesimtirea asta.

  4. Va multumim Domnule Nastase ca existati .In vara asta,m.am imbolnavit rau de la cas (cu aracet )si rosii cu f multe pesticide (luate de la “producator”).Continuati controalele si va veti cruci ce veti mai descoperi .Am ajuns sa spal legumele si fructele cu …bicarbonat apoi clatite bine.Nu se mai poate,cu zambetul pe buze te trimit astia in spital.Va multumim !

  5. Suntem in piata si comercianti care traim de pe o zi pe alta dar ce facem cu cei care vin in piata si spun ca sunt producatori iar la randul lor cumpara si ei de ce vin cei de la galati buzau si alte orase sa si vanda marfa la noi??? Ei nu au piete aparte ca mai vand si la angro vin apoi la tarabe si freaca preturile si tu ca comerciant cumperi de la ei de ce cei car au marfa multa asa cum se lauda nu merg sa si o vanda acolo ?? De ce cei care fac bucurestiul au si tarabe piata??? De ce nu se taie raul de la radacina toti tuciurii au tarabe in piata si au si angro de ce???

LĂSAȚI UN MESAJ