Doi oameni de afaceri, Mihai Rotaru si Octavian Radu, vor încasa dividende de circa 6,2 milioane lei fiecare de la SIF Moldova (SIF2), fiind cei mai bine cotati actionari ai societatii de investitii financiare cu sediul la Bacau si printre cei mai avuti din intreaga tara. Mihai Rotaru este considerat unul dintre cei mai influenti investitori din actionariatul SIF Moldova.

El controleaza firma de constructii Rotary Constructii, firma infiintata in anul 1990. Mihai Rotaru a mai investit si in sectorul spitalelor private, detinând actiuni si la spitalul Arcadia, controlat de familia Fiterman. Forbes România i-a evaluat averea la circa 20-22 milioane de euro.

Numele lui Octavian Radu este asociat cu afacerea Diverta, care i-a adus acestuia o avere cifrata de Capital la circa 200 de milioane de euro.

In topul milionarilor de la celalte SIF-uri din tara se numara Constantin Fratila, cel mai mare actionar individual al SIF Transilvania (SIF3), cu 5% din actiuni, care va încasa dividende brute în valoare de 9,56 mil. lei (2,2 mil. euro).

Dividende consistente va mai încasa si Radu Dimofte, proprietarul companiei imobiliare Practic Bucuresti (PRBU), care are de primit 8,04 mil. lei pentru participatia de 48,5% pe care o detine în companie. De asemenea, Gheor¬ghe Iaciu va primi 5,4 mil. lei de la SIF Muntenia (SIF4).
Cel mai mare încasator de dividende de pe bursa ar putea fi însa Georgia Palade van Dusen, care era anul trecut cel mai mare actionar individual al Fondului Proprietatea (FP). Ea si-a redus participatia sub 5%, iar în prezent ar mai putea de¬tine circa 3% pentru care ar încasa 16 mil. lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ