E anul lui Mihai Nistor. Pugilistul bacauan isi darâma toti adversarii si rastoarna toate ierarhiile. Dupa ce a devenit primul boxer român calificat la Olimpiada de anul viitor, de la Rio gratie victoriei din APB contra marocanului Arjaoui, elevul lui Relu Auras a mai dat o lovitura. Miercuri seara, in “sferturile” Campionatului European ce se desfasoara la Samokov, in Bulgaria, Nistor l-a invins pe ucraineanul Igor Shevadzutsky, calificându-se in semifinalele categoriei super-grea.

Practic, boxerul de la SCM/ CSSM Bacau are asigurat bronzul continental, indiferent de ce se va intâmpla in semifinala de vineri, pe care o va disputa in compania favoritului nr. 1, croatul Filip Hrgovic. “Noi vom incerca sa schimbam medalia de bronz cu una dintr-un material si mai pretios, insa faptul ca Mihai a ajuns sa-si asigure un loc pe podium la Europene este de pe acum o reusita de prim-plan”, a declarat pentru “Desteptarea” Relu Auras, care a adaugat:

“Tinta noastra a fost calificarea la Olimpiada de la Rio, asa ca eu am calculat ca vârful de forma al lui Mihai sa fie la meciul de opt reprize cu marocanul Arjaoui, din finala APB. Acum, la Europene, Nistor trebuia sa treaca la un alt regim competitional, cu meciuri de doar trei reprize, iar adaptarea trebuia facuta intr-un timp foarte scurt. Bucuria noastra este ca Mihai Nistor s-a pliat foarte bine, iar rezultatele sunt cu atât mai notabile, cu atât mai mult cu cât niciun alt boxer român nu a reusit sa acceada in semifinale”.

PUBLICITATE

Victoria lui Nistor contra lui Shevadzutsky a fost una categorica, dovada si decizia unanima a arbitrilor: 3-0. Mai mult, prin reusita de miercuri, bacauanul a devenit primul pugilist tricolor calificat la Campionatul Mondial ce se va desfasura in octombrie, la Doha. Primul si, posibil, singurul, având in vedere ca toti ceilalti boxeri români prezenti la Europenele din Bulgaria au capotat inca din primele tururi.

Sanse de calificare la Mondiale in urma unui rezultat bun la Samokov mai are doar dinamovistul Razvan Andreiana. Reprezentantul României la 56 kg a fost invins la Europene de armeanul Aram Avagyan, insa daca acesta din urma va ajunge in finala competitiei continentale, va deschide portile catre Mondiale si lui Andreiana deoarece la Doha merg, de la fiecare categorie, semifinalistii si doi invinsi din “sferturi”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ