Pugilistul bacauan l-a invins prin KO tehnic pe detinatorul centurii, germanul Erik Pfeifer, chiar la el acasa, in finala categoriei A91 kg din cadrul diviziei profesioniste AIBA

Lovitura dupa lovitura. Si un succes dupa altul; care mai de care mai mare. Fara niciun fel de dubiu, 2015 este anul lui Mihai Nistor. Pugilistul bacauan a darâmat toti adversarii si toate previziunile. Dupa calificarea la Olimpiada de la Rio si dupa bronzul cucerit la Europene, sportivul pregatit de Relu Auras a reusit o noua performanta, incununându-se campion mondial la super-grea, in versiunea AIBA Pro Boxing.

Marti seara, Nistor l-a invins pe detinatorul centurii APB (divizia profesionista creata de AIBA), germanul Erik Pfeifer, chiar la el acasa, la Hamburg, printr-un KO tehnic in repriza a noua. “Sunt convins ca-l pot invinge pe neamt. M-am pregatit foarte bine sub conducerea maestrului Auras, chiar daca intr-un timp destul de scurt am fost nevoit sa trec de la opt reprize, câte am boxat pentru calificarea la Olimpiada la trei, câte au fost la Europene, iar acum urc la 12 reprize, pentru meciul cu Pfeifer”, declara Nistor inainte de marea finala.

PUBLICITATE

“Mihai este peste Pfeifer ca rezistenta si ca forta a loviturilor. Daca mi-este teama de ceva, mi-e teama doar de arbitri, mai ales ca meciul are loc acasa la Pfeifer, iar presiunea va fi foarte mare”, dezvaluia Relu Auras. Tehnicianul bacauan a anticipat corect. Arbitrii au facut tot posibilul pentru a-l impinge spre victorie pe german. De altfel, in momentul KO-ului tehnic, survenit in repriza a noua, buletinele de arbitraj il creditau pe detinatorul centurii cu un avantaj de 5-3, desi evidenta din ring fusese cu totul alta.

“Adevarul este ca aveam nevoie de un KO pentru a pune lucrurile la punct”, a relatat Relu Auras. Iar lovitura decisiva a venit cu promptitudine, sub forma unui croseu de stânga care l-a pus la pamânt pe Erik Pfeifer. Favoritul gazdelor s-a ridicat de la podea, insa nu a mai putut continua lupta, astfel incât Mihai Nistor a fost decretat noul campion mondial al APB la super-grea. “Este un succes extraordinar pentru mine. Sunt foarte fericit”, a marturisit Nistor, beneficiarul unui cec de 45.000 de euro din partea organizatorilor.

“Mihai a facut un meci foarte mare, urmând cu exactitate toate indicatiile. E o reusita de exceptie pentru Bacau si pentru România”, a concluzionat Relu Auras, omul care l-a inventat, practic, pe Mihai Nistor, pe vremea in care acesta avea 19 ani si fusese dat la “casat” de catre Dinamo Bucuresti. Prin victoria de marti seara, Nistor se confirma drept unul dintre principalii favoriti la aurul olimpic, singurul titlu care lipseste din palmaresul antrenorului sau, Relu Auras. Pâna la Olimpiada de la Rio, din 2016, Nistor si Auras se pregatesc, insa, de o noua lovitura: saptamâna viitoare, la Doha, incep Campionatele Mondiale de Seniori. 2015, anul lui Nistor, inca nu s-a incheiat!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ