Panama City a găzduit recent ediția a VI-a a Jocurilor latino-americane ale polițiștilor și pompierilor, competiție adresată cadrelor din sistemele de ordine publică și siguranță națională din țările latino-americane de pe întreg mapamondul.

Competiția a reunit la start peste 2500 de sportivi din 15 țări, aceștia întrecându-se la mai multe discipline: fotbal, volei, baschet, tir sportiv, aletism, box, judo, jiu-jitsu, lupte libere, etc. România a fost prezentă pentru prima oara la această competiție cu doi sportivi care au participat la judo si jiu-jitsu.

Inspectorul de penitenciare Mihai Gosav, profesor în cadrul Școlii Naționale de Pregatire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a reușit să obțină locul I la judo categoria 100 kg după ce a învins în finală un sportiv din țara gazdă, și locul II la jiu-jitsu la categoria 100kg.

Cel de-al doile sportiv participant a fost Daniel Lazar, agent de poliție la I.P.J. Arad, campion la categoria 66 kg judo.

Următoare competiție, Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor, va ave loc în China, la Chendun, anul viitor în luna mai.

Alte articole