Curtea de Apel Bacau a mentinut masura preventiva a controlului judiciar luata împotriva lui Gabriel Berca, dar a înlocuit arestul la domiciliu in cazul lui Mihai Banu, cu masura controlului judiciar, la propunerea procurorilor.

Printre obligatiile impuse lui Banu, este si aceea de a nu parasi tara, decât cu aprobarea instantei. De asemenea, ambii inculpati, cercetati intr-un dosar de trafic de influenta, nu au voie sa ia legatura cu martorii din dosar, cu familiile acestora si cu expertii.

Fostii demnitari Gabriel Berca si Mihai Banu au fost trimisi in judecata dupa un denunt facut de afaceristul Viorel Rusu. Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, se spune in rechizitoriu, prin intermediul lui Banu, ar fi pretins si primit, de la Viorel Rusu, suma totala de 220.000 euro pentru a interveni pe lânga membri ai Guvernului în vederea alocarii unei sume de bani catre Primaria Ardeoani, pentru achitarea unor lucrari facute de firma lui Rusu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ