19 martie 2024
Cultură„Micul restaurator”, pe şantierele arheologice miniaturale

„Micul restaurator”, pe şantierele arheologice miniaturale

Având un frumos impact şi stârnind interesul şi curiozitatea micilor participanţi încă de la prima ediţie, Atelierul educaţional „Micul restaurator” a ajuns la a patra ediţie, reunind an de an peste 400 de participanţi, elevi din clasele I-VI. Anul acesta coordonatorul proiectului este Brânduşa Manea, arheolog la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, din echipă mai făcând parte şi Virgil Panaitescu, conservator la aceeaşi instituţie.

I-am găsit la lucru, în sala – muzeu „Iulian Antonescu”, cel care a înfiinţat Muzeul de Istorie şi Artă din Bacău, celebru arheolog, miercuri, 15 mai, pe elevii din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Constantin Platon” din Bacău.

„Practic, după scurta prezentare teoretică, «micii restauratori», poate viitori arheologi, învaţă să descopere obiectele în pământ, folosind instrumente arheologice, apoi să le deseneze, să le prelucreze şi cea mai migăloasă şi fascinantă operaţiune este de ale reconstrui, refăcând povestea lor. Au la dispoziţie obiecte din Cultura Cucuteni, Cultura Dacică de la Brad, cât şi de pe marele şantier de la Histria, toate având legătură cu spaţiul în care trăim astăzi”, ne-a declarat coordonatorul Brânduşa Manea.



Proiectul se desfăşoară în perioada 13 – 24 mai 2019, pe „şantier” urmând să lucreze peste 400 de elevi din tot judeţul Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri