Lupte greco-romane/ Medaliat cu argint la Europenele de juniori de la Katowice, Alexandru Botez surprinde

Un tort de ciocolata. Pentru a sarbatori argintul. Si pentru a-i indeparta gustul amar. Cum asa? Uite-asa: sâmbata, la Katowice, Alexandru Botez s-a laureat vice-campion european de juniori la lupte greco-romane, insa dezamagirea provocata de ratarea aurului s-a dovedit mai mare decât bucuria cuceririi argintului. N-a contat faptul ca medalia lui Sandu a fost singura obtinuta de România la Europenele de greco-romane din Polonia.

N-a contat ca o sala intreaga a inceput sa huiduie deciziile arbitrului, care l-au dezavantajat pe luptatorul bacauan in finala cu azerul Nurulayev Ibrahim. N-a contat! Tot ce-a contat e ca “puteam lua titlul european si mi-e ciuda ca n-am fost lasat sa-l iau”. Declaratia e a lui Sandu. Si tortul tot al lui!

PUBLICITATE

Sala care huiduie

Campionul format de Ion Butucaru si pregatit actualmente de Ioan Sarban si Sorin Tasca la SCM Bacau are ideile clare. Si nu le ascunde deloc. Dimpotriva: “Cu un arbitraj corect, cred ca puteam sa-l inving pe azer. Toata repriza a doua mi-am alergat adversarul pe saltea. In zadar! Pe azer nu l-a dat niciodata pasiv. Iar câteva procedee nu mi-au fost punctate deloc.

Asta e, nu avem puterea Rusiei, a Azerbaidjanului si a Turciei”. Sandu vorbeste putin, dar bine. “Sigur ca am auzit cum toata sala a inceput sa-l huiduie pe arbitru. Si acesta a fost un semn clar ca o parte din deciziile luate au fost gresite”, precizeaza vice-campionul european la categoria 50 de kilograme, care va implini 20 ani in octombrie.

Ultima provocare

Aflat in ultimul an de juniorat, Alexandru Botez nu face diferente intre bronzul mondial de anul trecut, de la Sofia si argintul obtinut la Europenele de acum, de la Katowice. “Amândoua medaliile sunt la fel de importante pentru mine”, spune Sandu, care spera sa urce pe podium si la Mondialele programate in aceasta vara, in Croatia:

“Va fi greu deoarece marile puteri isi schimba mereu liniile. Plus ca, spre deosebire de Europene, acum se inmultesc adversarii puternici. Vine Iranul, vine Coreea… Imi doresc, insa, ca la ultima mea mare competitie ca junior sa iau din nou medalie. Pentru asta ma voi pregati in continuare la lotul national”.

“Carantina” de la seniori

Botez priveste si dincolo de Mondialele de juniori. Il asteapta trecerea la seniori. Si o noua categorie: 59 kilograme. Plus o perioada de “carantina” in cee ce priveste rezultatele externe. Si-o asuma: “Odata trecut la seniori, principalul meu tel il va reprezinta Olimpiada. Sigur ca vreo doi-trei ani imi va fi greu sa ma apropii de medalii la marile competitii internationale.

Asta nu ma va descuraja, insa! Voi avea rabdare, astfel incât sa cresc bine”. “Si sa-ti creasca si masa musculara de calitate”, adauga antrenorul Nelu Sarban, care ii ofera, in dar, tortul de ciocolata. N-o face el bine la masa musculara, dar macar alunga gustul amarui al unui argint ce trebuia sa fie aur.

FOTO: Alexandru Botez, incadrat de cei doi antrenori ai sai, Ioan Sarban si Sorin Tasca


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ