Locuitorii de pe strada Theodor Neculuta sunt suparati pe administratie si pe firma de constructii care lucreaza la modernizarea strazii. Strada a fost decopertata, au fost montate bordurile, iar acum este tasat pamântul.

Când am ajuns acolo, un utilaj sapa o groapa aproape de intersectia cu Calea Romanului. “Cred ca vor sa gaseasca titei, ca altfel nu inteleg de ce sapa!” a declarat Dan Furdui, iritat. El sustine ca modul in care au fost montate bordurile indica faptul ca “strada va fi la fel de ingusta ca si pâna acum. In dreptul bisericii, strada se latea si era loc de parcare.

Constructorii nu au tinut cont de faptul ca, duminica si in zilele de sarbatoare, aici vine foarte multa lume si nu are unde parca. Bordurile sunt inalte si nu se va putea intra. La farmacie, au pus bordurile invers. La noi de ce nu a fost posibil?” Si parca pentru a-l pedepsi, constructorul nu a intrerupt bordurile la nr. 6, in dreptul portii lui: “Uitati-va, mi-au blocat intrarea! Eu cum mai scot masina din curte? Nu vor decât bani, bani, bani! Eu platesc impozite si pentru hârbul asta!”

“Apa nu curge la deal”

Bordurile inalte si ingustimea strazii nu sunt singurele neajunsuri. Ion Hogeag arata ca strada e inclinata si ca gurile de scurgere au fost montate in zona mai inalta, ca si cum apa ar curge la deal. “I-am atras atentia dirigintelui de santier, dar m-a luat la rost si m-a intrebat daca sunt specialist!”

Oamenii sustin ca, in zona asta, apa va balti permanent in loc sa se scurga in conducta canalizare. “Daca, in sfârsit, o asfalteaza, de ce nu fac o treaba ca lumea? De ce nu au montat gurile de canal mai jos? Cica asa prevede proiectul! In cazul asta, e un proiect prost! Daca ar locui aici, tot asa ar proceda?”

Ionut Tomescu: “Trebuie respectate normele legale”

Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, arata ca aceste nemultumiri ii sunt cunoscute si ca “nu se poate face ceea ce solicita ei, si anume sa se renunte la trotuare pentru ca asta ar insemna incalcarea normelor legale.”

Locuitorii spun, insa, ca executantul trebuie sa tina cont de nevoile populatiei, si nu ei de ideile dirigintelui de santier. Ei sunt hotarâti sa apeleze la toate institutiile care ii pot ajuta – Protectia Consumatorului, Prefectura, Inspectoratul de Stat in Constructii etc. – pentru ca lucrarile sa fie realizate ca lumea: “O data se asfalteaza strada! Ce sa facem, sa asteptam sa fie gata si sa cerem sa o sparga iar?”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ