16 iulie 2024

Merg pe mâna ta

          Îți amintești cum îmi spuneai? „ Gândește-te la bine și binele se va manifesta fără nicio îndoială”…și bine am făcut că te-am crezut! Mai mult de atât, am ales sănătatea și fericirea. Succesul acestei abordări depinde de credința pe care o ai în permanență: să fii mereu orientat către iubire. Pur și simplu m-am obișnuit să fiu iubitoare, să fiu un om bun. Da! Am descoperit că și iubirea poate fi o obișnuință și o stare firească. Există multe exemple referitoare la importanța pe care o are iubirea în legăturile sociale, pentru o viață frumoasă. Nu trebuie să te întrebi de ce omul este împlinit atunci când iubește și este iubit. O mare siguranță se așterne în sufletul tău atunci când cei din jur sunt fericiți. Am dreptate? Știu că îți iubești copiii, iar tu, draga mea îți iubești familia și tu, dragul meu îți dedici aproape tot timpul îngrijirii animalelor abandonate.

Cu toții iubim pe cineva, avem grijă de cineva, suntem mulțumiți în felul nostru. Dar este oare de ajuns? Câte vieți avem? Ai timp să fii cea mai bună variantă a ta? Dacă da, atunci de ce nu acum? Știi că iubirea te face să te simți cineva! Cineva” ești atunci când iubești viața, când îți iubești aproapele, când îl iubești pe Dumnezeu. Cineva”ești atunci când ești corect cu cei din jurul tău, când știi să asculți, atunci când îți oferi ajutorul, atunci când faci pe cineva fericit. Valoarea ta crește în ritm alert atunci când toate aceste lucruri le faci într-un mod firesc și constant. De ce îți spun toate aceste lucruri? Mulți dintre noi au folosit aceste clișee, cum ar spune majoritatea. Eu am simțit nevoia să discut despre acest subiect, deoarece astăzi am avut o dezamăgire mare de tot. Veneam cu trenul acasă. Nici nu apucasem să îmi găsesc locul (apropo, era locul cu numărul 33), când aud o voce care ar fi trebuit să fie înțeleaptă: „ Am spus că suntem două persoane și totuși locurile sunt la distanță unul față de celălalt. Nu a înțeles nimic acea femeie de la ghișeu”… Și vorbele urâte care nu pot fi reproduse nicicum, au început să curgă cu repeziciune…eu rămânând stană de piatră. Nu înțelegeam de ce omul de aproape 80 de ani vorbea atât de urât despre o persoană, indiferent cine era. Oare cât de gravă era situația? Îți spun eu: nu era niciun motiv de îngrijorare, darămite de răutate. Cu calm și cu inimă bună, deci cu înțelepciune, se rezolvă totul. De ce răutatea pune stăpânire pe cei mai mulți dintre noi? Nu suntem nici mai sănătoși, nici mai fericiți, nici mai împliniți dacă ne manifestăm așa nemulțumirea. Furia poate fi stăpânită cu iubire întotdeauna. Iubirea este singura cale de a rezolva o problemă, deoarece iubirea înseamnă înainte de toate să fii bun la suflet.Cine crezi că-mi spunea „ Gândește-te la bine și binele se va manifesta fără nicio îndoială”? Te las pe tine, cititorule, să găsești răspunsul. Tu, cel care știi cel mai bine ce să faci cu iubirea și răbdarea ta. Psalmul 50 este un indiciu important pe care acum ți-l dau în a găsi răspunsul corect. Și ca să-l parcurgi până la final, alege te rog, varianta cântată a Psalmului 50.  În sfârșit, iubirea este fundamentul dezvoltării ființei umane.

Merg pe mâna Ta”, am spus de fiecare dată și niciodată nu am dat greș. Iubirea ești tu, iubirea este copilul tău, iubirea este câinele ce-ți iese în cale, iubirea este copacul din fața casei tale, iubirea este însăși viața.

Acum stai și reflectează la cele spuse, iar în seara de Ajun te rog să răspunzi la întrebarea pe care tocmai ți-am adresat-o! Nu trebuie să-mi răspunzi mie, deoarece de această dată te va auzi cine trebuie. Știi tu despre cine vorbesc, căci EL este unul singur în inimile noastre și este al TUTUROR!

 

                                                                                                            CARMEN BARCANspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri