În perioada 01-04.10.2020, 5 dintre copiii care locuiesc la Centrul Familial Maria Bronx au participat la Campionatul Național de Powerlifting Băile Herculane. În ciuda tuturor dificultăților prin care au trecut, atât generate de epidemia de SARS-Cov-2, cât și de amenințarea de a-și pierde familia din cauza lipsei finanțărilor pentru centru, fetele au demonstrat că sunt niște luptătoare și că, prin muncă, perseverență și determinare, pot ajunge acolo unde vor.

Furdu Andreea, care suferă de nanism, a fost declarată campioană națională la juniori, obținând 4 medalii de aur la juniori și 4 medalii de argint la seniori. Adochiței Mărioara, antrenoare de judo pentru grupele mici, a câștigat 4 medalii de aur la juniori și 4 medalii de aur la seniori, fiind dublă campioană națională. Dragomir Denisa s-a întors cu 4 medalii argint la juniori, iar Ivan Ionela, cu 4 medalii de aur la juniori și 4 medalii de bronz la seniori, fiind surpriza zilei după ce, la proba de îndreptări, a ridicat 100 kg. Crenganeș Alisa, fostă campioană europeană la judo, a câștigat 4 medalii de aur la juniori, 2 medalii de bronz și 2 de argint la seniori. Viitorul lor în lumea sportului este promițător, în anul 2021 urmând a participa la Campionatul European de Powerlifting de la Oradea.

A fost o perioadă plină de provocări pentru ele. Nu doar limitarea socială impusă de noul virus, ci și teama de a-și pierde viața pe care o duc acum, în sânul unei familii care îi apreciază și îi valorifică, au pus presiune asupra lor. Dar rezultatele lor au fost peste așteptări. Sunt niște campioane, prin simplul fapt că nu încetează să lupte și să creadă în ele însele, în puterea lor de a se afirma.
Daniel Zodian, antrenorPUBLICITATE